Rauman kaupunki luottamustoimipalkkioiden korotus 2017 - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Luottamuspalkkioiden korotus valtuustokäsittelyyn Raumalla

15.5.2017 8:37

Kunnallisten luottamustoimien kokous- ja vuosipalkkioiden korotusesitys etenee Rauman kaupunginvaltuuston käsittelyyn.

Kaupunginhallitus esittää muutoksia palkkio- ja matkustussääntöön, joka tulisi voimaan kesäkuun alussa alkavalle valtuustokaudelle.

Kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Pasi Mäenranta (ps.) esitti, että kokous- ja vuosipalkkiot pidettäisiin ennallaan, poikkeuksena kaupunginhallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio, jota tulisi korottaa. Mäenranta ei saanut kannatusta esitykselleen ja hän ilmoitti jättävänsä päätökseen eriävän mielipiteensä.

Esityksen mukaan kaupunginvaltuusto ja sen toimielinten sekä kaupunginhallituksen ja sen jaostojen kokouspalkkio nousisi nykyisestä 100 eurosta 120 euroon.

Lautakuntien tilalle tulevien valiokuntien, ympäristö- ja lupalautakunnan, johtokuntien, jaostojen ja toimikuntien kokouspalkkio nousisi 80 eurosta 100 euroon kokoukselta.

Puheenjohtajille kokouspalkkioiden lisäksi maksettaviin vuosipalkkioihin esitetään myös korotuksia. Valtuuston puheenjohtajalle esitetään 2 820 euron palkkiota nykyisen 2 450 sijaan. Varapuheenjohtajien vuosipalkkio nousisi 1 440 euroon nykyisestä 1 250 eurosta.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan vuosipalkkioksi esitetään 4 030 euroa. Nyt se on 3 500 euroa. Varapuheenjohtajien palkkiota aiotaan korottaa nykyisestä 1 850 eurosta 2 130 euroon.

Kaupunginhallituksen jäsenten sekä valio- ja lautakuntien puheenjohtajien vuosipalkkioksi esitetään 1 440 euroa. Nykyinen vuosipalkkio on 1 250 euroa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: