Susilauma liikkuu Sonkajärvellä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Susilauma liikkuu perheiden pihoilla Sonkajärvellä – Poliisi: Kaikki pannattomat lopetetaan

Poliisi on nyt antanut laajennetun lopetusmääräyksen.

Tämä susi liikkui Helsingissä maaliskuussa.

22.11.2019 19:37

Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa Sonkajärven Sukevalla liikkuvasta susilaumasta. Luonnonvarakeskuksen mukaan alueella liikkuu pannoitetun naarassuden lauma. Poliisi on nyt antanut laajennetun lopetusmääräyksen.

– Se laajennettiin koskemaan mitä tahansa alueen pihoissa liikkuvaa pannatonta sutta, Itä-Suomen poliisilaitos tiedottaa.

Alueella on kirjattu peräti 68 susien pihakäyntiä aikavälillä 1. lokakuuta – 22. marraskuuta. Havainnot ovat jälki-, näkö- ja riistakamerahavaintoja. Ne on kirjattu Tassu-havaintotietojärjestelmään.

Poliisi teki jo 17. lokakuuta alueelle karkotuspäätöksen. Susia karkotettiin kahdesti tuloksetta. 22. lokakuuta poliisi teki lopetuspäätöksen ja seuraavan päivänä Sukevan Kauppilanrannan alueella lopetettiin naarassusi.

Käynnit vain jatkuvat

Lopetuksesta huolimatta muiden susien pihakäynnit ovat jatkuneet. Poliisin määräämiä karkotuksia on tehty lähes kuukauden aikana yhteensä neljä. Karkotuksista huolimatta viimeisin pihakäynti karkotusalueelta on kirjattu eilen torstaina.

Poliisi on tehnyt 1. marraskuuta lopetuspäätöksen, joka kohdennettiin susilauman alfaparin pannattoman yksilöön. Tänään on siis päätös lopetusmääräyksestä, joka on laajennettu koskemaan mitä tahansa alueen pihoissa liikkuvaa pannatonta sutta.

Lopetusmääräyksen toimeenpanosta vastaa paikallisen riistanhoitoyhdistyksen SRVA-henkilöstö.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut