Presidentti Sauli Niinistö: Äitienpäivän perusviesti on viestiä välittämisestä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Presidentti Sauli Niinistö: Äitienpäivän perusviesti on viestiä välittämisestä

Tänä vuonna valtakunnallinen äitienpäiväjuhla peruuntui koronaepidemian vuoksi. Tänä vuonna 36 äitiä saa kunniamerkin. Ne luovutetaan myöhemmin.

Presidentti Sauli Niinistö palkitsi 36 äitiä mitalilla.

10.5.2020 11:48 | Päivitetty 10.5.2020 11:48

Äitienpäivää juhlitaan tänään sunnuntain poikkeusoloissa, jonka vuoksi moni äiti joutuu olemaan yksin. Koronatilanteen vuoksi valtakunnallinen äitienpäiväjuhla jää välistä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö toteaa äitienpäivätervehdyksessään, että nyt tarvitaan uusia yhteydenpitotapoja henkiseen läheisyyteen. Äitienpäivän perusviesti on viestiä välittämisestä.

– Äitienpäivä on hyvä hetki muistuttaa perhe- ja lähiyhteisöjen tärkeydestä. Perheiden merkitys kirkastuu juuri nyt, mutta muistetaan äitienpäivän perusviesti välittämisestä, ja kohdellaan toisiamme läheisinä myös äitienpäivän ja poikkeustilan jälkeen, Niinistö sanoi.

Hän muistutti tervehdyspuheenvuorossaan muuttuneesta arjesta ja lisääntyneistä huolista.

– Monen äidin arki on muuttunut. Taloudelliset huolet ovat kasvaneet. Voimia voi kuluttaa myös uudet velvoitteet, kuten kotikoulun organisointi.

Valtakunnallinen äitienpäiväjuhla peruuntui koronaviruksen vuoksi. Vaikka äitienpäiväjuhlaa ei järjestetä, kasvatustehtävässä ansioituneita ja vastuunsa kantavia äitejä palkitaan myöhemmin.

Tänä vuonna 36 äitiä saa Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin kultaristein. Ne luovutetaan heille myöhemmin pidettävänä tilaisuudessa.

– Kaikki äidit ansaitsevat tulla muistetuiksi. Muistetuksi huolenpidosta ja arjen turvaamisesta.

Äitienpäivää vietetään toukokuun toisena sunnuntaina. Äitienpäivä on myös virallinen liputuspäivä.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: