Koronavirus viivyttää hävittäjähanketta jopa kuukausia - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Koronavirus viivyttää hävittäjähanketta jopa kuukausia ja voi muuttaa vuosittaisia miljardien eurojen maksuosuuksia, joista linjataan jo tässä kuussa

Puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti kertoo Lännen Medialle, että tällä hetkellä uuden hävittäjään hankkimiseen liittyvät matkustamiset ja neuvottelut on keskeytetty. Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan hanke ei ole vaarassa, mutta vuosittaisiin maksuosuuksiin voi tulla muutoksia huhtikuun kehysriihessä tai myöhemmin eduskunnassa. Tarkennettujen tarjousten joukossa on muitakin määriä kuin 64 hävittäjää.

Everstit Juha-Pekka Keränen (oik.) ja Aki Heikkinen olivat johdossa hävittäjien testaustapahtumassa tammi–helmikuussa Satakunnan lennostossa Pirkkalassa. Boeingin Jennifer Tebo kertoi Super Hornetista 19. helmikuuta.

1.4.2020 6:00

Uuden hävittäjän valinta viivästyy näillä näkymin viikkoja tai kuukausia, mutta se pyritään edelleen tekemään vuonna 2021.

Näin kertoo hävittäjähankinnan aikataulusta puolustusministeriön kansliapäällikkö Jukka Juusti Lännen Medialle.

– Puhutaan muutamasta kuukaudesta, jos koronatilanne jatkuu kesään asti. Osittain aikataulua on mahdollista kuroa umpeen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos