Muukalaisvastainen äärioikeisto marssii jälleen kaduilla itsenäisyyspäivänä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Muukalaisvastainen äärioikeisto marssii jälleen kaduilla itsenäisyyspäivänä – Tutkijan mukaan ideologiaa levitetään yhä aktiivisesti: "Liikehdintä kytee pinnan alla"

Suomalaisista ääriliikkeistä aktiivisimmat löytyvät äärioikeistosta, vaikka katupartioita ei enää näykään. Ulkopoliittisen instituutin vanhempi tutkija Teemu Tammikko kertoo, että poliittista väkivaltaa ja häirintää voisi estää esimerkiksi avoimella keskustelulla. Jos aate kanavoituu normaaliin politiikkaan, tarve marssia kaduilla vähenee.

Pohjoismainen vastarintaliike on järjestänyt kaksi Kohti vapautta -nimistä itsenäisyyspäivän kulkuetta. Tänä vuonna kansallissosialistisen marssin järjestää samanniminen liike, koska PVL on väliaikaisessa toimintakiellossa. Kuva vuodelta 2017.

30.11.2019 7:00

"Itsenäisyyspäivä ei ole kuolevan kansan surumarssi, vaan taisteluhenkeä ylläpitävä juhlapäivä."

Näin julistaa vihreä lentolehtinen, joka on tungettu sisään tamperelaiseen postilaatikkoon. Se on kutsu itsenäisyyspäivän "kansallissosialistiselle marssille". Kutsuja on Kohti vapautta! -kansanliike, joka tavoittelee kansallissosialistista isänmaata ja väestöllisten ongelmien korjaamista.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: