Lasten hyväksikäyttöringin pääepäilty toi koiransa rippileirille ja kirjoitti hyytävän tekstin – ”Iskin silmää ja kehotin ottamaan vuoden tai parin päästä yhteyttä” - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Lasten hyväksikäyttöringin pääepäilty toi koiransa rippileirille ja kirjoitti hyytävän tekstin – ”Iskin silmää ja kehotin ottamaan vuoden tai parin päästä yhteyttä”

Iltalehti sai haltuunsa tekstin, jossa lasten hyväksikäyttöringin pääepäilty kirjoittaa työstään rippileirin yövartijana. Kirjoituksessa on karmaisevia yksityiskohtia.

Mies vartioi ainakin yhtä rippileiriä saaressa. Kuvituskuva.

30.3.2019 15:20

Lasten hyväksikäyttöringin paljastuminen on järkyttänyt suomalaisia syvästi tällä viikolla.

Iltalehti on kertonut ringin pääepäillystä muun muassa sen, että hän oli työskennellyt rippileirin yövartijana pienellä paikkakunnalla. KRP on sanonut, että epäillyt teot eivät liity kirkkotoimintaan.

Iltalehti sai haltuunsa tekstin, jossa epäilty kirjoittaa kokemuksistaan rippileirin yövartijana. Se on julkaistu pienessä toimitetussa julkaisussa vuonna 2012. Vuosi on sama, jolloin mies toimi yövartiossa.

Mies kertoo itse ehdottaneensa pastorille, että voisi tulla kesän leireille vartioimaan kahden koiran kanssa. Tähän oli suostuttu heti.

– (Paikkakunnan nimi) yössä tapahtuu kaikenlaista... kirjoitus alkaa.

Kertoi koiristaan

Mies kirjoittaa pitäneensä rippileirin alussa nuorisolle luennon koiristaan. Mies oli kertonut rippileiriläisille, kuinka hänen koiriensa ensimmäinen ajatus liikkuvista kohteista on, että kyseessä on villieläin tai varas, joka on poistettava alueelta ”keinoja kaihtamatta”.

– Huomasin, kuinka nuorison ilme vakavoitui. Vastakkaisen sukupuolen mökkiin menemiseen tuli yllättävä lisähaaste.

Mies kirjoittaa pitkään koiriensa taipumuksista. Toinen koira oli innoissaan uusista ystävistä.

– (Koiran nimi) oli innoissaan uusista ystävistä - se lähinnä halusi vain nuolaista naamoja, ja jokaisella riparilaisella oli sopiva sellainen.

Toinen koira oli miehen mukaan varauksellisempi.

– Kenenkään ei ollut hyvä kosketella sitä. Itse asiassa sen teki mieli näykkäistä jokaista takapuolesta. Minulle ei ole vielä oikein selvinnyt, mistä tuollainen käytös johtuu. Jotenkin se kuitenkin liittyy arkuuteen ja varauksellisuuteen. Ei se kovaa pure, mutta kuitenkin inhottavasti ja yllättäen takaa päin. Pintanaarmua tulee!

Tekstistä on peitetty koirien nimet. Teksti julkaistiin toimitetussa julkaisussa.

Maksoi kivusta

Mies kertoo, kuinka leiriläiset kulkivat pihamaan poikki suihkuun ja huussiin. Mies kirjoittaa, kuinka varauksellinen koira ”seurasi jokaisen ohikulkijan liikettä”.

– Leirin aikana oli takapuoli vaarassa 20 kertaa.

Kerran koira iski.

– Riparilaispoika halusi iltasuihkuun, mutta (koiran nimi) oli näykkäisy mielessä. Poika käveli pahaa aavistamatta ja (toinen koira) oli omissa puuhissaan hieman kauempana.

Koiran hampaat iskeytyivät pojan kylkeen.

– Parasta oli antaa pojalle saman tien korvaus kivusta ja särystä: 5 euroa.

”Iskin silmää”

Kirjoituksensa lopuksi mies kirjoittaa, kuinka ”viimeinen ilta kruunasi leirin”.

– Valkeatukkainen, iloinen rippikoululainen tuli viereeni ja (koiraa) taputtaen sanoi: ”Tällaisen minäkin tahdon.” Iskin silmää ja kehotin ottamaan vuoden tai parin päästä yhteyttä. Pentuja saattaa silloin olla! mies kirjoittaa.

Lopuksi mies kertoo, kuinka leirillä työskennellyt aikuinen ihasteli hänen koiriaan.

– ”Nämähän ovat kuin pieniä lapsia: mitä vähemmän kiinnität niihin huomiota, sitä nopeammin ne haluavat tulla luoksesi.” Aamen! kirjoitus loppuu.

Iltalehdelle seurakunnan nykyinen kirkkoherra kommentoi, että vartija olisi saapunut rippileirille vasta hiljaisuuden jälkeen ja hän työskenteli ulkona. Yövartijan tehtävä oli vahtia mahdollisia ulkoisia häiriötekijöitä.

Jutun perusteella mies vietti kuitenkin aikaa ainakin isosten kanssa. Julkaistussa jutussa oli kuvia hänen koiristaan isosten vierellä.

Emme julkaise paikkakunnan nimeä eikä muitakaan tunnistetietoja uhrien suojelemiseksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut