Kansanedustaja Krista Mikkonen haluaa vihreiden puheenjohtajaksi - ”En näe tarvetta muuttaa poliittista linjaamme” - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kansanedustaja Krista Mikkonen haluaa vihreiden puheenjohtajaksi - ”En näe tarvetta muuttaa poliittista linjaamme”

22.4.2017 15:29

Vihreiden kansanedustaja ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen, 44, lähtee tavoittelemaan vihreiden puheenjohtajuutta. Mikkonen ilmoitti ehdokkuudestaan tänään Kuopiossa järjestetyssä Savo-Karjalan vihreiden kevätkokouksessa. Mikkonen on kotoisin Joensuusta.

Mikkonen valittiin eduskuntaan keväällä 2015, ja hän on ensimmäinen Savo-Karjalan vihreä kansanedustaja. Hän kertoo tiedotteessa, että pitää ensisijaisen tärkeänä vihreiden nostamista koko maan puolueeksi.

– Kuntavaaleissa menestyimme kaikkialla maassa. Haluan puheenjohtajana olla luotsaamassa vihreitä yhä vahvemmin koko maan puolueeksi, jotta meillä on jatkossa mahdollisuus ansaita yhä useamman suomalaisen luottamus. Meidän pitää ymmärtää erilaisia toimintaympäristöjä ja alueiden moninaisuutta, Mikkonen sanoo.

Mikkonen nostaa kampanjateemoikseen luonnon moninaisuuden ja puhtaiden vesien säilyttämisen, ilmastonmuutoksen torjunnan, panostukset lapsiin ja nuoriin, hyvään hoivaan sekä koulutukseen ja tutkimukseen. Erityisen huolissaan hän on yhteiskunnan eriarvoistumisesta ja inhimillisyyden katoamisesta.

Ville Niinistön puheenjohtajakaudella olemme saaneet selkeytettyä viestiämme, enkä näe tarvetta muuttaa poliittista linjaamme. Meidän on jatkossakin pystyttävä rohkeasti uudistamaan rakenteita ja katsottava päätöksissä pitkälle tulevaisuuteen. Meidän on oltava kansainvälisiä ja avoimia.

Mikkonen aloitti uransa vihreiden järjestötoiminnassa vuonna 1995. Seuraavana vuonna hänet valittiin Joensuun kaupunginvaltuustoon, jossa työ sai jatkoa tämän kevään kuntavaaleissa. Koulutukseltaan Mikkonen on filosofian maisteri, pääaineenaan biologia.

Vihreät valitsevat uuden puheenjohtajan kesällä, sillä nykyinen puheenjohtaja Ville Niinistö jättää tehtävänsä. Niinistölle tulee kesällä 2017 täyteen kuusi vuotta puheenjohtajana, ja se on puolueen sääntöjen mukainen maksimiaika.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: