Kaikkonen: Sipilän julkinen riepottelu lähennellyt noitavainoa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kaikkonen: Sipilän julkinen riepottelu lähennellyt noitavainoa

22.4.2017 15:15

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Kaikkosen mielestä puheenjohtaja Juha Sipilän julkinen riepottelu on lähennellyt noitavainoa, mikä on ollut kohtuutonta.

– Media on vallan vahtikoira, niin kuin sen kuuluukin olla. Siitä peräänkuulutan keskustelua, missä menevät ihmisen inhimillisen kohtelun rajat. Vastoin yleistä käsitystä, myös ministerit ja muut johtavat poliitikot, puoluekantaan katsomatta, ovat ihmisiä, Kaikkonen sanoi puoluevaltuuston kokouksessa.

Sipilä itse myönsi puheenvuorossaan, että henkilökohtaisen kohtelun kiirastuli ja raskas hallitustaival vetivät hänet maitohapoille.

Kaikkosen mukaan keskustan kuntavaalitulos oli tappiollinen, mutta silti loppujen lopuksi kohtuullinen. Tätä hän perusteli sillä, että vaalikauden ensimmäinen puolisko on ollut poikkeuksellisen hankala ja on jouduttu tekemään ratkaisuja, joita kukaan ei tee mielellään.

Kaikkonen peräsi vaalivoittaja vihreiltä uskottavia vaihtoehtoja.

– Loputtomiin ei pärjää sillä, että heristää vasemmalla kädellä sormea koulutussäästöistä, vaikka on oikealla kädellä myös itse leikannut koulutuksesta.

Kaikkosen mukaan ihmisten mielikuva, että hallitus ei piittaa heikompiosaisista, tekee kipeää keskustaväen sydämissä.

– Se viesti, mitä uskon keskustan kenttäväen juuri nyt voimakkaimmin kaipaavan, on että tuomme yhä vahvemmin esiin aidon ja oikean huolemme yhteiskuntamme heikompiosaisista. Keskustan pitää olla entistä voimallisemmin köyhän asialla, Kaikkonen sanoi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: