Mika ja Markus etsivät kummituksia ympäri Suomea – ”Unelmamme on tehdä tätä työkseen” - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Mika ja Markus etsivät kummituksia ympäri Suomea – ”Unelmamme on tehdä tätä työkseen”

Moskito Television seurasi päivän ajan Mika (vas.) ja Markus Nikkilää. Sarja tulee ulos syksyllä. Lisäksi luvassa on muutakin julkisuutta, mutta kaikki on vielä hieman salaista.

22.4.2017 20:39

– Onko täällä meidän lisäksi muita? Mika Nikkilä kysyy.

– Kuka sinä olet? Nikkilä jatkaa.

Valkeakosken kaupunginteatterin hämärän kokoushuoneen lattialla on piirissä kolme miestä. Mika Nikkilän lisäksi tuoleilla istuvat Markus Nikkilä ja kaupunginteatterin johtaja Christian Sandström.

Keskellä nököttää ghostbox, jonka avulla etsitään henkien puhetta.

Miesten takana seisoo kuvaaja televisiokameran kanssa. Äänimies pitelee mikrofonia kolmikon yllä ja tuotantopäällikkö sekä ohjaaja katselevat hiljaisina.

Teatterilla kuvataan parhaillaan televisiosarjaa, jonka sisältö on vielä salaisuus. Sen saa kuitenkin kertoa, että sarjaa kuvataan kaupalliselle kanavalle ja että valkeakoskelaiset Nikkilän veljekset tähdittävät yhtä sen osista.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Mika (oik) ja Markus Nikkilä (keskellä) ovat ennenkin olleet Valkeakosken kaupunginteatterilla. Vieressä Christian Sandström seuraa veljesten toimintaa.

Mika ja Markus Nikkilästä on nousemassa kovaa vauhtia pienimuotoisia julkkiksia. Nyt kuvatun sarjan lisäksi luvassa on muutakin, mutta sekin on vielä salaisuus.

Syynä on miesten erikoinen harrastus. He ovat haamuveljekset, eli Paranormal Investigations Group.

Veljekset aloittivat harrastuksen kunnolla kolmisen vuotta sitten, kun he tilasivat laitteet Yhdysvalloista.

– Jo 15 vuotta sitten kiertelimme kartanoita ja muita paikkoja ja toivoimme näkevämme jotakin. Seurasimme amerikkalaisia kummitustutkijaohjelmia ja sitä kautta päätimme tilata laitteet itsellemmekin, Markus muistelee.

Siitä lähtien veljekset ovat kiertäneet paikkoja, joissa huhutaan kummittelevan.

– Hurjin kokemus oli Sääksmäellä kartanossa, jonne menimme vihjeen perusteella. Siellä kuului askelia, kameraan tallentui valopallo, saimme pyynnöstä ääniä ja jälkikäteen tallenteita tarkastellessamme nauhoitteista kuului vielä kuiskauksia. Se oli vähän jopa pelottavaa, Markus kertoo.

Veljekset menevät paikkoihin ainoastaan kutsusta tai kiinteistön omistajien luvalla.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Myyjänä ja rekkakuskina työskentelevät veljekset harrastavat erikoista harrastustaan pelkästään vapaa-ajallaan. Silti keikkoja on tehty jo yli 300.

– Joissakin paikoissa olemme käyneet useita kertoja, Mika kertoo.

Sellainen on muun muassa juuri kaupunginteatteri, jossa veljekset vierailevat kolmatta kertaa.

– Olemme suunnitelleet ensi syksylle myös tapahtumia, joissa yleisö pääsisi mukaan Mikan ja Markuksen vetämälle kierrokselle, Christian Sandström kertoo.

Vaikka ihmiset ovat skeptisiä veljesten tutkimia asioita kohtaan, ovat Nikkilät saaneet hyvin vähän negatiivista palautetta. Heidän YouTube-videoitaan on katsottu yhteensä jo yli 150 000 kertaa.

– Suurin osa palautteesta on myönteistä. Toki netissä on helppo huudella töykeyksiäkin nimettömänä, Markus sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kaksikkoa on haastateltu lehtiin, televisioon ja radioon useita kertoja. Nyt julkisuutta on tulossa huomattavasti näkyvämmässä muodossa.

Vielä haamujahti on miehille pelkkä harrastus, mutta he toivovat kaiken julkisuuden auttavan heitä eteenpäin.

– Olisihan se unelma tehdä tätä työkseen, Mika sanoo.

Aika näyttää, saako Valkeakoski haamuveljeksistä uudet superjulkkikset.

Katso veljesten videoita täältä, joukossa myös teatterin, valkeakoskelaisen paritalon ja sääksmäkeläisen kartanon tutkimuksia >>

Mika ja Markus Nikkilä perustivat Paranormal Investigations Groupin kolmisen vuotta sitten.

Valkeakoskelaiset veljekset tekevät väitettyjen yliluonnollisten ilmiöiden tutkimuksia nykyaikaista teknologiaa apuna käyttäen.

Miehet tekevät tutkimuksistaan videoita YouTubeen ja Facebookiin. YouTubessa heidän videoitaan on katsottu yhteensä yli 150 000 kertaa.

Tiistaina tuotantoyhtiö Moskito Television oli kuvaamassa veljeksiä sekä heidän kodeissaan että Valkeakosken kaupunginteatterilla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: