Sipilä: Hallitus aloittaa huomenna työn, jossa punnitaan perhevapaiden uudistus - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Sipilä: Hallitus aloittaa huomenna työn, jossa punnitaan perhevapaiden uudistus

2.3.2017 19:33

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitus aloittaa huomenna työskentelyn, jonka aikana punnitaan myös mahdollista perhevapaiden uudistamista. Työ kestää kevään puoliväliriiheen asti.

Virkamiehet jättävät Sipilän mukaan huomenna esityksensä kannustinloukuista. Siinä myös perhevapaat tulevat esiin.

– Sen jälkeen hallitus aloittaa oman työnsä kohti puoliväliriihtä ja katsoo, mitkä työryhmän esittämistä toimista ovat sellaisia, jotka voidaan puoliväliriihessä päättää, Sipilä sanoi eduskunnan kyselytunnilla.

Hallituspuolue kokoomuksen Sofia Vikman nostatti kohinan salissa sanomalla pääministerille, että hallituksella ei ole mitään syytä vastustaa perhevapaiden uudistamista, paitsi ideologinen halu pitää naiset kotona.

Vikman kysyi pääministeriltä, onko tämä valmis ottamaan keväällä perhevapaiden uudistamisen tarkasteluun, koska niin hyviä malleja on esitelty.

– Perhevapaiden uudistaminen ei jää kokoomuksesta kiinni, hän painotti.

Perhevapaista vastaava sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (ps.) puolusti nykyistä kotihoidontukea ja sanoi, ettei hallituksella tällä hetkellä ole perhevapaiden uudistamisesta esitystä, jota puoliväliriihessä käsiteltäisiin.

Oppositiota hallituspuolueiden eriävät näkemykset huvittivat.

– On hyvin mielenkiintoista, että hallituspuolueiden täytyy täällä eduskunnan salissa kysellä toistensa mielipiteitä näin merkittävästä yhteiskunnallisesta asiasta, sivalsi SDP:n Susanna Huovinen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: