Eduskunta ajaisi lailla ensisijaisesti laadukasta saattohoitoa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Eduskunta ajaisi lailla ensisijaisesti laadukasta saattohoitoa

2.3.2017 20:25

Eduskunta turvaisi lailla ensisijaisesti laadukkaan saattohoidon. Tästä vallitsi eduskunnassa yksimielisyys, kun keskustelu eutanasiaa Suomeen ajavasta kansalaisaloitteesta alkoi.

Parempaa saattohoitoa ja sen turvaamista lainsäädännöllä ovat kannattaneet niin kokoomus, keskusta ja perussuomalaiset kuin oppositiopuolueet SDP, kristillisdemokraatit, vasemmistoliitto ja vihreätkin.

Useampi puolue on tehnyt laadukkaan saattohoidon turvaamisesta myös lakialoitteita.

Kokoomuksen Timo Heinonen sanoi suhtautuvansa lähtökohtaisesti myönteisesti myös siihen, että Suomessa olisi tulevaisuudessa mahdollisuus eutanasiaan.

– Itse olisin valmis siihen, että kuolemani olisi mahdollisimman helppo ja hyvä, hän sanoi.

SDP:n Jukka Gustafsson puolestaan kertoi muuttaneensa kantaansa varovaisesta kyllästä varaukselliseen eihin eutanasian suhteen. SDP:n kanta asiaan on hänen mukaansa neutraali.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini sanoi pitävänsä ihmiselämää pyhänä.

– Suomen ei pidä lähteä kuoleman kulttuurin tielle. Sellaisessa eduskunnassa ei ainakaan minun olisi hyvä istua, Soini totesi.

Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri puolestaan kertoi olevansa itsemääräämisen vahva kannattaja, minkä vuoksi hän suhtautuu eutanasiaan myönteisesti. Hän ei halua puhua eutanasian kohdalla murhasta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: