Suomi isännöi asiantuntijakokousta Itämeren lentoturvallisuudesta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Suomi isännöi asiantuntijakokousta Itämeren lentoturvallisuudesta

2.3.2017 7:07

Suomessa järjestetään tänään kansainvälinen asiantuntijakokous lentoturvallisuudesta Itämeren alueella. Paikalle on kutsuttu kaikkien Itämeren maiden edustajat. Lisäksi kokoukseen osallistuu edustajia muun muassa Natosta, Euroopan lennonvarmistusjärjestöstä Eurocontrolista ja kansainvälisestä siviili-ilmailujärjestöstä ICAO:sta.

Yhtenä aiheena kokouksessa on presidentti Sauli Niinistön aloite transpondereiden eli tunnistuslaitteiden käytöstä sotilasilmailussa.

Trafin johtavan asiantuntijan Kari Siekkisen mukaan esillä ovat myös hyvien toimintatapojen ohjeistaminen ja lentosuunnitelmien teko. Hänen mukaansa kokousta on pohjustettu Naton ja Venäjän neuvostossa.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on ottanut Niinistön transponderialoitteen esille viime aikoina pariinkin otteeseen. Muun muassa Münchenin turvallisuuskonferenssissa toissa viikolla Lavrov valitti, ettei aloite ole edennyt Naton vastustuksen vuoksi.

Konferenssiin osallistuneen presidentti Niinistön mukaan Nato ja pääsihteeri Jens Stoltenberg ovat suhtautuneet lentoturvallisuusaloitteeseen hyvin rakentavasti.

Siekkinen johtaa ICAO:n Itämeri-työryhmää, jonka suositusten toteutumista ja vaikutuksia torstain kokouksessa arvioidaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: