Taustalla oikeuden päätös: Porin venepaikkojen hinnasta väännetään – möhlikö tekninen lautakunta? - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Taustalla oikeuden päätös: Porin venepaikkojen hinnasta väännetään – möhlikö tekninen lautakunta?

Ulkopaikkakuntalaisilta perittyjä korotettuja laiturivuokria joudutaan maksamaan takaisin, arvioi Pertti Mäenpää. Arkistokuva.

2.3.2017 14:26

Porin teknisen lautakunnan piti alentaa venepaikkojen vuokraa korkeimman hallinto-oikeuden ennakkopäätöksen mukaisesti. Päätös jäi ilmeisesti vahingossa tekemättä.

Taustalla on kiista kansalaisten samanarvoisesta kohtelusta. Jotkin kunnat, Pori mukaan lukien, ovat perineet ulkopaikkakuntalaisilta korkeampaa maksua venepaikoista. Porissa ulkopaikkakuntalaisen vuokra on 1,5 kertainen.

Kymenlaakson Pyhtäällä eräs vuokralainen valitti vastaavasta asiasta Itä-Suomen hallinto-oikeuteen ja myöhemmin asiaa puitiin myös korkeimmassa hallinto-oikeudessa.

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan kunta ei voi asettaa vuokralaisia erilaiseen asemaan perimällä erisuuruisia vuokria.

Porin teknisen lautakunnan puheenjohtaja Pertti Mäenpää (ps.) sanoo, että kyseisen ennakkopäätöksen vuoksi myös Pori on luopumassa korotetun vuokran käytännöstä. Mäenpää kertoo eläneensä siinä käsityksessä, että asiasta olisi päätetty lautakunnan kokouksessa 21.2.

Satakunnan Kansaan yhteyttä ottanut lukija kuitenkin kertoo saaneensa laskun 1,5-kertaisena.

– Ehkä viesti ei ole kulkenut (laskutusta hoitavaan) Porinaan, Mäenpää arvelee ensin.

Porinan palvelupäällikkö Heikki Tuominen kertoo, että vanha ohjeistus 1,5-kertaisista maksuista on voimassa, koska tekninen lautakunta päätti yksimielisesti palauttaa asian valmisteltavaksi. Kokouksen pöytäkirja vahvistaa asian.

– Meidän pitää käynnistää laskutus, jotta saamme ihmisille venepaikat kevääksi.

Tuominen huomauttaa lisäksi, että kyseessä on ennakkopäätös.

– Ei ole varmaa, että valittaako kukaan Porin toiminnasta. Pyhtään tapaus oli erilainen. Siellä oli kaksinkertaiset maksut.

Uutinen jatkuu kuvan jälkeen.

Teknisen lautakunnan pöytäkirja. Kuvakaappaus.

Soitamme Mäenpäälle uudestaan.

– Ei, ei. Kyllä se (1,5-kertainen maksu) piti poistaa sieltä. Tällä lailla se meni puheissa.

Hän sanoo, että asia oli tarkoitus palauttaa valmisteluun siltä osin, että miten porilaisten etu saadaan turvattua. Yksi vaihtoehto voisi olla porilaisten asettaminen etusijalle, jos venepaikkoja on vähemmän kuin kiinnostuneita.

– Kyllä tämä aiheuttaa nyt jatkotoimenpiteitä. Päätöksen korjaus menee seuraavan kokoukseen ja sen jälkeen hyvitetään ja palautetaan rahoja. Kyllä tästä varmaan pieni rumba tulee.

– Enkä kyllä ymmärrä, että miksi sillä laskun lähettämisellä on kauhea kiire.

Lähteet:

Korkein hallinto-oikeus.

Porin tekninen lautakunta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: