Jari Sillanpää on aloittamassa kirkkokiertuetta – ainakin yksi seurakunta peruu konsertin: ”Ei ole joulukonsertin paikka artistilla” - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Ainakin yksi seurakunta peruu Jari Sillanpään konsertin: ”Ei ole joulukonsertin paikka artistilla”

Jari Sillanpäätä syytetään lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Seurakunnat pohtivat parhaillaan, voiko Jari Sillanpään, Maija Hapuojan ja Anna-Mari Kähärän yhtye edelleen esiintyä joulukuisella konserttikiertueella kirkoissa. Keski-Lahden seurakunta on päättänyt perua konsertin.

15.11.2019 12:38

Jari Sillanpään pitäisi esiintyä joulukuussa Herää jouluun 2019 -konserttikiertueella viidessä kirkossa ympäri Suomea.

Kirkot ovat vuokranneet tilan Sillanpään, Maija Hapuojan ja Anna-Mari Kähärän yhtyeen konserttien käyttöön, mutta muuten seurakunnat eivät osallistu konserttien järjestämiseen.

Keski-Lahden seurakunnan Miika Hämäläinen vahvistaa, että kirkko aikoo perua Sillanpään konsertin, joka oli tarkoitus järjestää lauantaina 7. joulukuuta.

– Kyllä me se perutaan. Tässä on syyteharkinta ylitetty ja syyte menee käräjäoikeuteen. Tämä on niin vakava asia, että se ei ole joulukonsertin paikka artistilla, Hämäläinen vahvistaa.

Hämäläisen kommenteista kirjoitti ensimmäisenä MTV.

Viiden kirkon joulukonserttikiertueen perumista pohditaan myös muissa seurakunnissa. Viime kädessä tilojen käytöstä päättävät kirkkoherrat.

– Mitään suoranaista ohjetta ei ole, kuinka toimitaan. Kuulen tästä asiasta ensimmäisen kerran, mutta onhan se hyvin raskauttavaa, että hän kirkkoon tulisi tällaisen syytteen alla laulamaan, Vihdin seurakunnan kirkkoherra Pekka Valkeapää sanoo.

"Keskustelua käydään”

Valkeapään mukaan Vihdin kirkko on vuokrattu Herää jouluun 2019 -konsertille 500 eurolla.

– En asiaa tältä käsin ehdottomana sano, mutta voi olla, että asiasta käydään meillä keskustelua. Katsotaan nyt, mihin päädytään.

Myös Jyväskylän seurakunnan Taulumäen kirkon kanttori Jukka Hassinen pohtii, että sitä varmasti ainakin pohditaan, voiko vuokraamisen perua jälkikäteen.

– Kirkkoherrahan viime kädessä päättää, mihin kirkon tiloja käytetään. Tilavuokrissa on yleiset peruutusehdot. Ihan tarkkaan en tiedä, olisiko edes tällä perusteella mahdollista perua tilavarausta.

Valkeapää muistuttaa, että kuka vain voi varata kirkkotilan korvausta vastaan.

– Siitä lähtökohdasta käsin, että kuka vain on syytön, kunnes toisin todistetaan, hän voisi esiintyä siellä. Toisekseen, tuo on sen verran raskauttava asia, että tuleeko sinne ihmisiä.

Valkeapää ei usko, että mahdollisesta perumisesta seuraisi kirkolle ongelmia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos