Jari Sillanpäälle syyte lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – teko tapahtui 2017 - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Jari Sillanpäälle syyte lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – teko tapahtui 2017

Jari Sillanpää on saanut syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Asia käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa helmikuussa.

Jari Sillanpää on saanut syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

15.11.2019 9:58 | Päivitetty 15.11.2019 11:38

Jari Sillanpää on juuri toipunut huumetuomioidensa aiheuttamasta kohusta. Hänen syksyn konserttisalikiertueensa on lähes loppuunmyyty.

Nyt Sillanpää on kohdannut uuden kohun, kun hän on saanut syytteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Pääkäsittely käräjäoikeudessa on 26. helmikuuta. Syyte on nostettu 16. lokakuuta. Syytteessä ei ollut muita rikosnimikkeitä. Helsingin käräjäoikeus vahvistaa syytteen.

Sillanpäätä ei ole vaadittu vangittavaksi asiaan liittyen.

Syyksi luetusta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitaan aina vankeutta, vähintään neljä kuukautta ja enintään kuusi vuotta.

Rikoslain mukaan lapsen seksuaalisessa hyväksikäytössä on kyse siitä, että koskettelemalla tai muulla tavoin tekee 16 vuotta nuoremmalle lapselle seksuaalisen teon, joka on omiaan vahingoittamaan tämän kehitystä tai saa tämän ryhtymään sellaiseen tekoon.

Yksi uhri, teko tapahtui 2017

Aluesyyttäjä Nina Keskinen kertoo, ettei jutussa ole muita syytettyjä. Lisäksi asianomistajia eli väitetyn hyväksikäytön uhreja on ainoastaan yksi.

Sillanpään epäillyn rikoksen tekoaika on elokuu 2017. Väitetty teko tai teot ovat tapahtuneet Helsingissä. Keskinen ei ota kantaa, missä vaiheessa poliisi aloitti esitutkinnan.

Oikeudenkäynti ja siihen liittyvät asiakirjat pyydetään salattaviksi, kuten vastaavissa jutuissa yleensä.

– Kyllä vaaditaan. Tästä ei voi sanoa oikein mitään, kun syyte on vasta nostettu, mutta muutenkin asiaa vaaditaan salassa pidettäväksi, joten siitä ei voi lausua mitään, Keskinen sanoo.

Syyttäjä ei toistaiseksi kommentoi, millaista rangaistusta hän vaatii Sillanpäälle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: