Halpakoira.fi käy pentutehtailijoiden kimppuun trokarien omilla aseilla - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Halpakoira.fi käy pentutehtailijoiden kimppuun trokarien omilla aseilla

Kun pentu on halpa, se saattaa olla myös sairaan halpa, muistutetaan SEY:n uudella halpakoira.fi-sivustolla.

3.12.2016 11:15

Huonot kasvuolosuhteet, pitkät kuljetusmatkat, ”tuotekin” saattaa kuolla käsiin, mutta joku käärii satojen tuhansien voitot. Tuntuu mahdottomalta yhtälöltä, mutta niin se vaan käy toteen, kun kyse on pentutehtailusta.

Tehtailu on kasvatus, jossa pentuja teetetään rahan takia. Kun kasvuolosuhteet ovat mitä ovat ja koiran matka uuteen kotiin pitkä, lopputulos voi olla todella surullinen. Osa pennuista kuolee tehtaissa tai matkalla, osa uudessa kodissa. Pentutehtailijat kun eivät koirille rokotuksia hanki.

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto (SEY) pitää pentutehtailu on niin valtavana ja kasvavana ongelmana Euroopassa, että se päätti lähteä vastakampanjaan perustamalla Halpakoira.fi-sivuston. Tehtailun tunnistamiseen ohjaavan sivuston nimi on tarkkaan harkittu.

– Nimesimme sivun halpakoira.fi:ksi, koska kokemuksemme mukaan tyypillisimmät pentutehtailijoiden uhrit haluavat hankkia koiranpennun edullisesti ja nopeasti. Tavoitteenamme on, että netistä pentua etsivät ostajat päätyvät sivustollemme ja hankkivat pennun vastuullisesti, kertoo SEY:n vs. toiminnanjohtaja Maria Lindqvist liiton tiedotteessa.

Kesäkuussa SEY:n tietoon tuli lyhyen ajan sisällä tieto kolmesta samalta virolaiselta pentutehtailijalta tulleesta, parvovirukseen kuolleesta koiranpennusta. Myyjä oli jo kerran tuomittu Suomessa koiranpentukauppoihin liittyvistä salakuljetuksista, petoksista ja väärennöksistä.

Halpakoira.fi-sivustolta löytyy myös ohjeet miten toimia, jos epäilee pentutehtailua.

– Pentutehtailijat ovat hyvin tietoisia eläinsuojelijoiden keinoista. Sitä mukaa kun tieto pentutehtailun tunnusmerkeistä on lisääntynyt, ovat pentutehtailijat muuttaneet toimintatapojaan ostajan hämäämiseksi. Sen takia halusimme koota helposti verkosta löytyvän tietopaketin, joka auttaa tunnistamaan, onko kiinnostuksen kohteena oleva pentu asianmukaisesti kasvatettu.

Pentutehtaissa tuotetut eläimet ovat yleisimmin koiria. Suosittuja rotukissoja tehtaillaan myös, mutta määrät ovat toistaiseksi huomattavasti pienempiä. Samat pentutehtailijan tuntomerkit pätevät myös kissakauppaan.

halpakoira.fi

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: