Syyte: Uhkasi tappaa pääministerin Sipilän perhettä – uhkaili kansanedustajia raiskaamisella - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Syyte: Uhkasi tappaa pääministerin Sipilän perhettä – uhkaili kansanedustajia raiskaamisella

29.9.2016 12:30

Miestä syytetään oikeudessa pääministeri Juha Sipilän (kesk.) perheen uhkaamisesta. Asiaa käsiteltiin eilen Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan suomalaismies soitti Sipilän vaimolle Minna-Maaria Sipilälle helmikuun alussa myöhään illalla tuntemattomasta numerosta ja uhkasi vaimoa ja lapsia tappamisella ja raiskaamisella. Mies myös haukkui Sipilän maahanmuuttopolitiikkaa ja sanoi, että pääministeri pitäisi tappaa.

Syyttäjän mukaan mies oli viitannut Sipilän perheen edesmenneeseen poikaan sanoen, että tämä saa seuraa.

Iltalehden mukaan Minna-Maaria Sipilä kertoi oikeudessa arvelleensa, että miehellä oli mielenterveysongelmia ja oli siksi yrittänyt rauhoittaa tätä puhelun aikana. Mies oli kuitenkin alkanut räyhätä uudelleen, jolloin Sipilä oli päättänyt lopettaa puhelun.

Mies oli yrittänyt tämän jälkeen soittaa vielä muutaman kerran uudestaan. Iltalehti kirjoittaa, että Sipilän perhe oli joutunut kiristämään turvatoimia puhelun vuoksi.

Uhkasi raiskata, hakata ja haukkui mutakuonoksi

Samaa miestä syytetään myös vihreiden kansanedustajien Emma Karin ja Ozan Yanarin uhkailusta.

Syyttäjän mukaan mies oli yrittänyt useasti soittaa Emma Karille tuntemattomasta numerosta Sipilöitä uhkailtuaan. Sitten hän oli jättänyt Karin vastaajaan viestin, jossa uhkasi Karia raiskaamisella.

Syyttäjän mukaan Karille soitettuaan mies oli yrittänyt soittaa neljä kertaa Ozan Yanarille. Sitten hän oli jättänyt Yanarin vastaajaan viestin, jossa uhkasi tämän perhettä hakkaamisella ja raiskaamisella. Lisäksi mies oli syyttäjän mukaan solvannut Yanaria nimittäen tätä muun muassa mutakuonoksi.

Sekä Kari että Yanar olivat ryhtyneet uhkausten vuoksi toimiin perheensä turvallisuuden varmistamiseksi.

Kihlakunnansyyttäjä vaatii syytetylle Iltalehden mukaan ehdollista vankeusrangaistusta kolmesta laittomasta uhkauksesta, kunnianloukkauksesta sekä huumausainerikoksesta. Syyte huumausainerikoksesta johtuu poliisin kotietsinnässä löytämästä kannabisviljelmästä.

Oikeus antaa tuomiosta kansliapäätöksen lokakuun lopussa. Iltalehden mukaan miehen puolustus kiistää syytteet ja sanoo miehen vain esittäneen kritiikkiä maahanmuuttopolitiikasta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092822385431_uu.shtml

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: