Ennakko: Ässien nostettava tasoaan, Bertrand näyttää esimerkkiä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Ennakko: Ässien nostettava tasoaan, Bertrand näyttää esimerkkiä

Jukureita vastaan Ässien maalilla oli aivan liikaa ruuhkaa. Mikko Vainosen ja kumppaneiden on pidettävä huolta, ettei väkivahva Pelicans pääse mellastamaan maalinedustalla.

29.9.2016 5:00

Ässät jahtaa yhä kauden ensimmäistä täyttä pistepottia. Heikon Jukurit-ottelun jälkeen Padalla on kasvojenpesun paikka, kun Pelicans saapuu vieraaksi Isomäki-areenaan.

Asetelma: Hyvin kauden aloittanut Pelicans kylvetti keskiviikkona Lukkoa Raumalla selvin lukemin. Lahtelaiset olivat varsinkin ottelun alussa vahvoja ja rynnivät vahvasti Lukon maalille. Ässien vire on ollut viime peleissä laskusuuntainen. Tässä ottelussa alun nukkumiseen ei ole varaa, sillä vierasjoukkue lataa varmasti rajusti ottelun alkuun.

Kokoonpano: Antti Kerälä ei palanne vielä Ässien kokoonpanoon. Muutoin muutoksia varmasti nähdään, sillä valmennusjohdossa tuskin ollaan tyytyväisiä tiistain Jukurit-otteluun. Nähtäväksi jää, pääsevätkö tiistaina kokoonpanon ulkopuolella olleet puolustajat Valtteri Viljanen ja Juuso Walli mukaan kokoonpanoon. Maalissa aloittanee tällä kertaa Ari Ahonen.

Seuraa häntä: Charles Bertrand taiteli Ässien molemmat osumat Jukureita vastaan. Maalitykiksi hankittu ranskalainen tuuletti osumiaan antaumuksella ja oli myös ottelun jälkeen helpottuneen oloinen, vaikka joukkueen osalta peli menikin penkin alle. Ässät todella tarvitseekin nyt ykköspyssyään, joten Bertrandin on syytä jatkaa hyvällä tasolla.

Kommentti: Pelicans tulee varmasti todella kovaa alussa, mutta meidän pitää olla hereillä ja pystyä taistelemaan ensimmäisestä vaihdosta saakka, Bertrand ennakoi Jukurit-ottelun jälkeen.

Arvio: Ässien pukukopissa varmasti painotetaan ottelun alkua. Pelicans pelaa toisen ottelun perättäisenä päivänä ja satsannee alkuun. Ässät pelaa tarkasti alun ja saa loppua kohden otetta itselleen ja kääntää niukan 3–2-voiton ja nappaa kauden ensimmäisen kolmen pisteen potin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: