Neljä uutta kuubalaispelaajaa kiinni – Kaikkiaan kahdeksaa epäillään törkeästä raiskauksesta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Neljä uutta kuubalaispelaajaa kiinni – Kaikkiaan kahdeksaa epäillään törkeästä raiskauksesta

Kuuban lentopallomaajoukkueesta jo kahdeksan on pidätetty raiskausepäilyn vuoksi. Kuva on perjantaina pelatusta Suomi-Kuuba-pelistä.

3.7.2016 19:22

Sisä-Suomen poliisi on ottanut kiinni neljä uutta Kuuban lentopallomaajoukkueen pelaajaa epäiltynä törkeästä raiskauksesta. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle, joka oli paikalla Tampereella pelatussa Kuuban ja Portugalin välisessä Maailmanliigan lentopallo-ottelussa, jonka jälkeen kiinniotto tehtiin.

Kiinniotetut pelaajat olivat mukana Kuuban kokoonpanossa. Heidät otettiin kiinni ottelun päätyttyä, ja poliisi jututti myös joukkueen johtoa.

Tutkinnanjohtaja Joni Länsipuron mukaan uudet epäilyt ilmenivät kuulustelujen ja teknisen tutkinnan kautta.

– Kaikki ovat järkyttyneitä ja pettyneitä. Joukkueessa on pelaajia, jotka eivät liity asiaan millään tavalla, ja tämä kaikki on heille hyvin raskasta, Länsipuro sanoo.

Kaikkiaan kahdeksaa kuubalaispelaajaa epäillään törkeästä raiskauksesta. Kaikki epäillyt ovat täysi-ikäisiä kuten myös asianomistaja.

STT:n tietojen mukaan epäillyn rikoksen tekopaikka on tamperelainen hotelli Ilves, jossa Kuuban joukkue majoittuu.

Eilen kiinni otettuja pelaajia on esitettävä vangittaviksi viimeistään tiistaina kello 12. Tänään kiinni otettujen pelaajien kohdalla takaraja on keskiviikkona puoliltapäivin.

– Jos esitys vangitsemisesta tehdään, vangitsemisoikeudenkäynti yritetään järjestää mahdollisimman pian. Tämä riippuu Pirkanmaan käräjäoikeuden aikataulusta, Länsipuro sanoo.

Ylen uutinen

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: