Niinistöllä kova gallupsuosio – puolueissa kiitellään presidentin ulkopolitiikan taitoja - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Niinistöllä kova gallupsuosio – puolueissa kiitellään presidentin ulkopolitiikan taitoja

3.7.2016 17:24

Presidentti Sauli Niinistön toiminta Suomen ulkopolitiikan johtajana on suurin syy hänen korkeaan suosioonsa, arvioivat eduskuntapuolueiden edustajat STT:lle. Niinistöä kiitellään muun muassa vastuullisesta ulkopolitiikan hoidosta ja Venäjä-suhteiden tärkeyden painottamisesta.

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin mukaan presidentti on onnistunut erityisesti siinä, että hän on painottanut kahdenvälisten Venäjä-suhteiden tärkeyttä.

Helsingin Sanomien tänään julkaisemassa kyselyssä 89 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että Niinistö on onnistunut tehtävässään erittäin tai melko hyvin. HS:n mukaan Niinistö on ollut suosittu koko kautensa ajan, mutta nyt suosio on saavuttanut presidentti Tarja Halosen huippuajat.

Gallupkannatuksen perusteella Niinistö olisi vahvoilla seuraavissa presidentinvaaleissa, jotka pidetään vuonna 2018. Niinistö ei ole vielä kertonut, lähteekö hän mukaan presidenttikisaan.

Suurin osa puolueista ei ole vielä valinnut ehdokastaan seuraaviin presidentinvaaleihin. Vain keskusta on nimennyt ehdokkaakseen kansanedustaja Matti Vanhasen.

Helsingin Sanomien uutinen

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: