Fimean sijoituspaikka on yhä auki - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Fimean sijoituspaikka on yhä auki

3.7.2016 9:28

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean lopullinen sijoituspaikka on yhä auki. Sosiaali- ja terveysministeriö esitti maaliskuussa aikaisempia päätöksiä muutettavaksi niin, että Fimean päätoimipaikka olisi sittenkin Helsinki eikä Kuopio.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.) kertoi maaliskuun lopussa aikovansa viedä alueellistamisasian mahdollisimman nopeasti valtioneuvoston ratkaistavaksi.

Tähän mennessä näin ei ole käynyt. Ministerin esikunnasta viestitetään, että asiasta tiedotetaan, kun jotain tiedotettavaa on.

– Fimeasta ei ole tässä vaiheessa mitään uutta kerrottavaa ja asian käsittely on edelleen kesken.

Ministeri Mäntylä ei ollut halukas antamaan asiasta haastattelua STT:lle.

Sosiaali- ja terveysministeriön uusimman esityksen mukaan Helsingissä keskityttäisiin lääkevalmisteiden lupa- ja tarkastustoimintaan. Kuopion toimipaikassa keskityttäisiin lääkehoitojen arviointiin ja lääkehuollon kehittämiseen. Kuopiossa olisi myös lääkevalmisteiden lupa- ja tarkastustoimintaa.

Keskustan eduskuntaryhmä ilmoitti heti ministeriön maaliskuisen linjauksen jälkeen, ettei hyväksy linjausta.

Fimean sijoituspaikasta on väännetty vuodesta 2009. Henkilöstö on vastustanut voimakkaasti pakkosiirtoja, ja osa työntekijöistä on matkan varrella irtisanoutunut pakkomuuton pelossa.

Fimean johto on viestittänyt koko ajan, että Kuopioon on vaikea saada riittävästi väkeä vaativiin asiantuntijatehtäviin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: