Pyhäjärvellä askarrellaan ötököitä ja kartoitetaan melontareittiä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Pyhäjärvellä askarrellaan ötököitä ja kartoitetaan melontareittiä

Suojelutempauksen yhteydessä Luontokapinetissa on lapsille tarjolla ötököiden tutkimispiste ja Pyhäjärven kummien ötökkäaskartelua.

17.6.2016 18:04

Pyhäjärven suojeluohjelma järjestää lauantaina viidettä kertaa suojelutempauksen, tällä kertaa järven eteläpäässä Pöytyän Yläneen Luontokapinetissa kello 10-14.

Edellisellä kerralla tempaistiin Pyhäjärven puolesta lähiruokateemalla Säkylässä vuonna 2013. Tänä vuonna tempauksen aiheena ovat erityisesti Pyhäjärvi ja Yläneenjoki, mutta tarjolla on myös yleisempää vesistötietoa.

Tapahtuma pitää sisällään tietoa ja toimintaa kaikenikäisille. Lapsille on järjestetty ötököiden tutkimispiste ja Pyhäjärven kummien ötökkäaskartelua.

Lisäksi rannassa on Leader Pyhäjärviseudun matkailuhankkeen tarjoamaa ongintaa ja kalatietoa.

Vähän isommille osallistujille on tarjolla tietoiskuja, suojeluinfoa, vedenlaatutietoa ja Yläneenjokivarressa toimintansa aloittavan Rannalle -hankkeen esittelyä.

Rannassa annetaan jokeen liittyvää tietoa ja osallistujilla on mahdollisuus päästä testaamaan Sieravuoren SUP-lautoja.

Tempauksen aikana melojat kartoittavat melontareittiä Pehkurannasta Yläneelle. Tapahtuman aikana seurataan melojien etenemistä, ja melonnan jälkeen he ovat vastaamassa kysymyksiin rantapisteessä.

Luontokapinetti on luonto- ja ympäristökasvatukseen erikoistunut luontotiedon keskus (Hovilanmäentie 2).

Mukana järjestelyissä ovat: Pyhäjärven suojeluohjelma, Pyhäjärvi-instituutti, Pyhäjärven suojelukummit, Luontokapinetti, Pyhäjärven suojeluyhdistys, Pyhäjärven Järvipelastajat, Leader Pyhäjärviseutu, Jokivarsikumppanit, Lounais-Suomen vapaa-ajankalastajat, Sieravuori ja Iloadventures.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: