Ylioppilaskirjoitukset alkoivat perjantaina - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Ylioppilaskirjoitukset alkoivat perjantaina

Abiturienttien helmikuuhun mahtuu niin työtä kuin huvia: kirjoitusten alku ja penkkarihumua.

12.2.2016 11:40

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkoivat perjantaina 12.2. äidinkielen tekstitaidon kokeella. Kokeeseen on ilmoittautunut noin 27 000 kokelasta.

Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat ensi viikolla kuullunymmärtämiskokeilla. Niitä on vieraissa kielissä ja toisessa kotimaisessa kielessä. Maanantaina vuorossa on pitkän vieraan kielen kuullunymmärtämiskoe.

Abiturienttien ensi viikkoon mahtuu myös juhlaa: Penkkariajelut ovat torstaina 18.2.

Ylioppilastutkinto muuttuu vaiheittain sähköiseksi syksystä 2016 alkaen. Syksyllä sähköisiä ovat saksan, maantieteen ja filosofian kokeet.

Ylioppilastutkinto pitää suorittaa enintään kolmen perättäisen tutkintokerran aikana. Tutkintoon kuuluu vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.

Tutkintoon voi valita kolme muuta pakollista koetta seuraavista: toisen kotimaisen kielen koe, yksi vieraan kielen koe, matematiikan koe ja yksi reaaliaineessa järjestettävä koe.

Lisäksi voi valita useampia ylimääräisiä kokeita. Ylioppilastutkintotodistukseen vaaditaan neljä hyväksytysti suoritettua pakollista koetta ja lukion päästötodistus.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: