Polkupyöräilijät ajoivat ylinopeutta Vantaalla - peltipoliisi räpsähti - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Fillaristit polkivat lähes viittäkymppiä – peltipoliisi räpsähti: ”Pyöräilijät voivat saada päiväsakkoja”

Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pasterstein sanoo, että nopeusrajoitukset koskevat kaikkia kulkupelejä.

Pyöräilijäkolmikko ajoi melkoista vauhtia Vantaalla.

2.5.2019 21:43

Ylikomisario Dennis Pasterstein tunnetaan Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtajana, joka kommentoi ahkerasti julkisuudessa peltipoliisiasioita. Pastersteinilla on tapana jakaa sosiaalisessa mediassa kuvia liikenneturvallisuuteen ja automaattisiin nopeusvalvontalaitteisiin liittyen. Niin myös torstaina.

Tällä kertaa kuvan keskiössä ei ollut kuitenkaan kaahaileva autoilija. Peltipoliisi on räpsähtänyt Vantaan Ylästöntiellä, kun kolme pyöräilijää ajoi reipasta vauhtia. Mitattu nopeus oli 49 kilometriä tunnissa neljänkympin alueella.

– Nopeusrajoitukset koskevat kaikkia kulkupelejä. Niin polkupyöriä, potkulautoja kuin mitä tahansa muitakin. Haluamme vähän muistuttaa siitä, että ajetaan nopeusrajoitusten mukaan. Tuossa on ihan puhdas ylinopeus kyseessä, Pasterstein sanoo.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Pyöräilijät ajoivat rauhallisemmalla alueella ja reitti on perinteinen maantiepyöräilijöiden lenkkipaikka. Pasterstein painottaa, että polkupyörien tilannenopeus korostuu erityisesti taajama-alueilla.

– Sen minkä pystyy Kehä Ykkösen ulkopuolella ajamaan ei välttämättä enää ydinkeskustassa toimikaan. Ollaan tarkkoina.

Pyöräilijöille ei kuitenkaan lähde edes huomautusta. Pastersteinin mukaan peltipoliisien huomautuksia ja sakkolappuja lähetetään vain sellaisissa tapauksissa, joissa on kyseessä rekisteröity ajoneuvo. Silloinkin poliisilla on oltava rekisteritunnus tiedossa.

– Tässä ei toteudu mikään niistä. Perinteisen liikenteenvalvonnan puolella polkupyöräilijät voivat kuitenkin saada sekä rikesakkoja että päiväsakkoja.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut