Jääkiekkoilija, kuntaspesialisti vai ay-mies? Tässä ovat SDP:n pääministeriehdokkaat - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Jääkiekkoilija, kuntaspesialisti vai ay-mies? Tässä ovat SDP:n pääministeriehdokkaat

SDP:n pääministerispekulaatioissa kolme uuden polven poliitikkoa.

SDP:n sisäisissä peleissä Sanna Marin on lukeutunut aiemmin Antti Rinteen tukijoihin.

3.12.2019 14:02

SDP:n uudeksi pääministerikandidaatiksi tarjotaan nyt vahvasti kolmea nuoremman polven demaria. Vahvimmilla näyttäisi olevan liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin, 34. Marin on myös SDP:n ensimmäinen varapuheenjohtaja ja hän toimi SDP:n sijaisjohtajana Antti Rinteen sairausloman aikana.

Marin on koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri Tampereen yliopistosta. Pääaineena Marinilla oli kunta- ja aluejohtaminen. Sanna Marin on saanut kiitosta napakasta toiminnasta Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

SDP:n sisäisissä peleissä Sanna Marin on lukeutunut aiemmin Antti Rinteen tukijoihin.

Skinnari on toisen polven ministeri.

Toisen polven ministeri

Pääministerispekulaatiossa on noussut esiin myös kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnarin, 45, nimi. Skinnari on koulutukseltaan lakimies. Hän on urallaan työskennellyt vuosia ulkomailla, Alankomaissa, Britanniassa ja Japanissa. Skinnari on toisen polven ministeri. Hänen isänsä oli pitkäaikainen demaripoliitikko Jouko Skinnari, joka toimi kansanedustajana ja ministerinä.

Ville Skinnarilla on myös jääkiekkotaustaa. Skinnari pelasi SM-liigassa 1992-1994 Reipas Lahden riveissä.

Lindtman on koulutukseltaan valtiotieteen kandidaatti.

Ay-liikkeen uusi kyky

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman, 37, on ollut aiemmin mukana SDP:n puheenjohtajaspekulaatioissa. Nyt hänen nimensä on mukana myös SDP:n pääministerikandidaateista puhuttaessa. Lindtmanille olisi ollut ministerin paikka tarjolla Rinteen hallitukseen, mutta hän kieltäytyi siitä perhesyihin vedoten. Lindtman jäi eduskuntaryhmän johtoon. Pääministeripuolueen eduskuntaryhmän puheenjohtajan paikka on parhaita, jos haluaa pysyä politiikan pulssissa kiinteästi mukana.

Lindtman on koulutukseltaan valtiotieteen kandidaatti. Hänellä on työkokemusta muun muassa ay-keskusjärjestö SAK:n tehtävistä, viimeksi nuorisosihteerinä. Lindtman on ainakin aiemmin luettu SDP:n sisäisissä kuvioissa ex-puheenjohtaja Eero Heinäluoman piiriin kuuluvaksi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos