Kulmuni kertoo maksaneensa esiintymiskoulutuksensa kulut - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Katri Kulmuni kertoo maksaneensa esiintymiskoulutuksensa kulut ministeriöille

"Tiedossani ei ole mitään sellaista, että toimintani aiheuttaisi jatkotoimenpiteitä."

Hän sanoo maksaneensa heti, kun sai maksua varten ottamansa henkilökohtaisen lainan järjestymään sekä tarkat maksuohjeet.

3.7.2020 17:52

Helsinki

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kertoo Facebookissa maksaneensa esiintymiskoulutuksiensa hinnan työ- ja ja elinkeinoministeriön ja valtiovarainministeriön tileille.

Hän sanoo maksaneensa heti, kun sai maksua varten ottamansa henkilökohtaisen lainan järjestymään sekä tarkat maksuohjeet.

–  Avoimuuden nimissä kerron myös, että olen hakenut pankistani lainaa maksua varten. Minulla nuorena ja taloudellisesti tavanomaisen vaatimattomista oloista lähteneenä ei ole säästöjä, joista maksun olisi voinut hoitaa, hän kirjoittaa.

Hän myöntää saaneensa kansanedustajana ja ministerinä hyvää palkkaa, mutta koska on pääosin rahoittanut itse omat vaalikampanjansa, valtavia summia ei ole jäänyt säästöön.

Kulmuni myös sanoo varmistaneensa molemmista ministeriöistä, ettei häneen kohdistu mitään vaatimuksia. Häneltä ei ole myöskään vaadittu maksuja, vaan kyse on hänen omasta aloitteestaan.

–  Tiedossani ei ole muutoinkaan mitään sellaista, joiden myötä oma toimintani aiheuttaisi mitään jatkotoimenpiteitä, hän kirjoittaa.

Poliisi aloittanut esitutkinnan koulutushankinnoista

Koko viestintäkoulutusjupakka sai alkunsa, kun Suomen Kuvalehti uutisoi, että Kulmunille on annettu viestintäkoulutusta valtion rahoilla noin 56  000 euron edestä.

Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävästä 5. kesäkuuta viestintäkonsultoinnista syntyneen kohun takia. Kulmuni ilmoitti maksavansa kaiken takaisin omasta pussistaan. Hän on myös sanonut, ettei ollut tietoinen summan suuruudesta.

Helsingin poliisi kertoi viime viikolla, että se on aloittanut esitutkinnan viestintäkoulutushankinnoista. Viestintävalmennusta ja -konsultointia hankittiin viestintätoimisto Tekiriltä viime ja tänä vuonna.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: