Eduskuntaryhmät vastaavat Rinteen kysymyksiin - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Eduskuntaryhmät vastaavat Rinteen kysymyksiin tänään – pääministeriehdokkaasta päätös sunnuntaina

Hallitusneuvottelijaksi valittu Antti Rinne esitti eduskuntaryhmille kolme kysymystä. Vastaukset annettava tänään kello 16:een mennessä.

Pääministerin tehtävästä eronnut Antti Rinne (sd) valittiin hallitusneuvottelijaksi 5. joulukuuta.

7.12.2019 10:37

Eduskuntaryhmien pitää antaa omat vastauksensa tänään lauantaina hallitustunnistelija Antti Rinteen (sd.) esittämiin kysymyksiin.

Rinne kysyi torstaina 5. joulukuuta eduskuntapuolueilta ovatko he valmiita hyväksymään pääministeri Rinteen hallitukselle 6. kesäkuuta 2019 hyväksytyn ohjelman sellaisenaan muodostettavan hallituksen ohjelmaksi.

Lisäksi ryhmiltä kysyttiin ovatko ne valmiita osallistumaan sosialidemokraattien johtamaan enemmistöhallitukseen, ja onko heillä osallistumisellenne mahdollisia kynnyskysymyksiä?

Eduskuntaryhmien vastaukset on oltava valmiit tänään kello 16:een mennessä. Tämän jälkeen vastaukset laitetaan julki.

Edessä helpot neuvottelut

Hallituspuolueet ovat jo aiemmin kertoneet sitoutuvansa nykyiseen hallitusohjelmaan ja -pohjaan. Siksi hallitusneuvotteluiden odotetaan sujuvat ripeästi, koska halukuutta hallitusohjelman avaamiselle ei ole noussut esille.

Sen sijaan pääministerin tehtävästä eronneen Antti Rinteen valintaa hallitusneuvottelijaksi on kritisoitu. Rinteen valinta hallitusneuvottelijaksi sopi myös keskustalle, vaikka hetkeä aiemmin puolue oli kertonut, ettei Rinne pääministeri nauti keskustan luottamusta.

Rinne tapaa eduskuntaryhmät sunnuntaina kello 9–14 välisenä aikana. Eduskuntaryhmille neuvottelukierroksen tulokset kerrotaan sunnuntaina kello 14.15.

Kokoomuksen ja kristillisdemokraattien eduskuntaryhmät tekivät aikatauluja koskevat muutosesitykset. Liike nyt -eduskuntaryhmä ei hyväksynyt Rinteen asettamista tunnusteluvaiheen vetäjäksi.

Keskustan puolue-elimet kutsuttu koolle

Keskusta on pyytänyt puoluevaltuuston ja eduskuntaryhmän yhteiskokoukseen sunnuntaina. Kokouksessa päätetään puolueen osallistumisesta hallitukseen.

Myös sdp:n puoluevaltuusto kokoontuu sunnuntaina. Silloin puolenvaltuusto päättää ja valitsee puolueen pääministeriehdokkaan. Samassa kokouksessa valitaan myös uusi ministeri kunta- ja omistajaohjausministerin tehtävästä eronneen Sirpa Paateron (sd.) tilalle.

Sdp:n pääministeriehdokkuudesta kilpailevat puolueen varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin (sd) ja sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Antti Lindtman.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut