Uusi Nuku hyvin -muumimuki: tältä näyttää Alkuperää kunnioittaen -astiasarjan uusin muumimuki - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Poikkeuksellisen kova ilmestymistahti: Tältä näyttää jo tämän vuoden yhdeksäs muumimuki

Tänä vuonna uusia muumimukeja on ilmestynyt poikkeuksellisen paljon. Uusimmassa mukissa kuvituksena on koskettava hetki.

Astiasarja lanseerattiin vuonna 2017, ja kyseessä on nyt kolmas kerta, kun sarjaa laajennetaan.

1.8.2019 20:07

Uusin Nuku hyvin -muumimuki jatkaa Alkuperää kunnioittaen -astiasarjaa.

Mukin kuvituksena on pitkästä matkasta majakkasaarelle uupunut Muumimamma, joka on nukahtanut telttakatokseen epätavallisen huolettomasti. Vieressä oleva Muumipappa pohtii tulevaa ja valvoo puolisonsa unta.

Muki jatkaa sarjan mustavalkoista ja intensiivistä linjaa.

Astiasarjan kuvituksissa yhdistyvät Tove Janssonin tarinat Muumipappa ja meri vuodelta 1965 ja Muumilaakson marraskuu vuodelta 1970.

Kuvituksissa on käytetty Tove Janssonin kirjojen alkuperäisiä kuvia.

Mukeja nyt poikkeuksellisen paljon

Muumimukeja on ilmestynyt Arabialta nyt poikkeuksellisen paljon.

Nuku hyvin -muki on jo yhdeksäs muumimuki tänä vuonna. Osa mukeista on tullut pysyvään valikoimaan ja osa on myynnissä määräajan. Viime vuonna muumimukeja ilmestyi vuoden aikana vain kuusi.

Suurelle mukimäärälle löytyy selitys.

Jouni Antinaho Fiskarsin viestinnästä kertoo, että Muumi-animaation kunniaksi tuodut neljä mukia nostavat mukien kokonaismäärää tänä vuonna.

Oma erikoisuutensa oli myös keväällä ilmestynyt, Japanin muumipuiston kunniaksi lanseerattu Moominvalley Park Japan -muumimuki. Erikoismukia myydään vain ja ainoastaan puistossa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: