Marketta ja Jari Hautakorpi nälkälakossa vakuutusyhtiö Turvan edessä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Ikaalilaispariskunnan nälkälakko Tampereen keskustassa jatkunut jo 26 tuntia – Käyvät puskassa tarpeillaan: ”Päätä särkee ja on kylmä”

Il

Hautakorvet aikovat taistella loppuun asti.

4.9.2019 12:40

Ikaalislaiset Marketta ja Jari Hautakorpi asettuivat Tampereella tiistaina aamuyhdeksältä nälkälakkoon vakuutusyhtiö Turvan eteen.

Nälkälakon syy on 1993 sattunut peräänajo. Tampereen kaupungin kanslistina silloin työskennellyt Marketta sai tärähdyksen Itsenäisyydenkadulla, kun nainen ajoi autollaan hänen peräänsä.

Marketta Hautakorpi sai vaurion niskaansa ja joutui sairauslomalle. Peräänajosta alkoi vuosikymmeniä kestänyt kiista. Hovioikeus totesi vuonna 2000 naisen työkyvyttömäksi, mutta vakuutusyhtiö on eri mieltä. Nyt pari hakee oikeutta vakuutusoikeudessa ja on tehnyt kantelun eduskunnan oikeusasiavaltuutetulle.

26 tuntia takana

Iltalehti kävi tapaamassa pariskuntaa keskiviikkona ennen puoltapäivää. Tässä vaiheessa nälkälakko oli kestänyt jo yli 26 tuntia. Syynä lakolle on 25 vuotta kestänyt riita vakuutusyhtiön kanssa.

– Päätä särkee, olen särkylääkkeiden armoilla ja kylmä on, syksyä elellään. Puskaan pitää mennä tarpeilleen, kun juuri saimme kiellon, että emme saa käyttää Saarioisten pääkonttorin wc-tiloja, Marketta kertoi haastavista oloista.

Jari Hautakorpi kertoi, että hänelle vaikeuksia on aiheuttanut kylmä sää, joka ”vetää hiljaiseksi”.

– Ei ole muuta vaihtoehtoa, tämä on viimeinen keino. Poliisin lupa tähän on. Illalla kävimme kolme tuntia suihkussa kotonamme Ikaalisissa, mutta sitten takaisin.

Kieltäytyy hoidosta

Jari Hautakorpi kertoo, että nälkälakko on kiinnostanut ohikulkijoita ja pari on saanut lakkoilla ilman häiriköintiä.

– Ihmiset ovat kommentoineet, että samanlaisia ongelmia on paljon vakuutusyhtiöiden kanssa.

Pari jatkaa lakkoaan terveytensä uhalla. Jari Hautakorpi sairastaa diabetesta.

– Olen kieltäytynyt dialyysihoidosta ja en ole enää elinsiirtojonossa, hän sanoo.

Ilman hoitoa hänellä arvioidaan olevan elinaikaa yhdestä kahteen viikkoa.

- Lopetamme mielenilmaisun, tämän nälkälakon, jos vakuutusyhtiö myöntää Marketan työkyvyttömyyden. Jos kuntoni romahtaa ja minut viedään ambulanssilla sairaalaan, palaan tähän takaisin, hän sanoo.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos