Nälkälakko Tampereella – Jari ja Marketta Hautakorpi kertovat - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Elopainoa lähti 14 kiloa! Jari ja Marketta lopettivat nälkälakon, mutta taistelu peräänajosta alkaneessa kiistassa jatkuu

Lakkolaiset kävivät viikon aikana muutaman kerran suihkussa ja nukkuivat parkissa olevassa autossaan.

Hautakorvet aikovat taistella loppuun asti.

12.9.2019 13:31

Taistelu vakuutusyhtiötä vastaan vei Hautakorven pariskunnan nälkälakkoon tiistai-iltana 3. syyskuuta, ja lakko päättyi viikkoa myöhemmin illalla kello 20. Pariskunta valvoi Turvan toimitalon edessä Tampereella yliopiston tuntumassa yötä päivää sateessa ja viilenevässä yössä.

Lakkolaiset kävivät viikon aikana muutaman kerran suihkussa kotona Ikaalisissa ja nukkuivat pätkiä lähistöllä parkissa olevassa autossaan.

- Minulta lähti 9 kiloa, Marketalta 5 kiloa. Pääasiassa joimme Hartsport-juomaa ja lämmintä teetä ja vettä, se oli se energia. Emme luovuttaneet, taistelu jatkuu, Jari Hautakorpi sanoo ja kiristää vyötä.

Pari odottaa nyt yli 20 vuotta kestäneessä monivaihteisessa jutussa vakuutusoikeuden päätöstä, joka tulee nyt syksyn aikana tai alkuvuodesta.

- Siitä valitamme tarvittaessa korkeimpaan oikeuteen, taistelemme loppuun asti, pari sanoo.

Riita alkoi aikanaan autokolarin jälkeen Tampereen keskustassa. Naislääkäri ajoi autollaan Marketan auton perään ja kolarissa Marketan niska tärähti, ja sairauslomakierre alkoi. Kiistana on ollut uhrin työkyvyttömyys -status.

Marketta Hautakorpi.

Terveyden uhalla

Ari sairastaa diabetesta ja munuaisten vajaatoimintaa ja on harkinnut aikanaan munuaisten siirtoakin. Nyt hän lähti nälkälakkoon omalla riskillä.

- Tiesin vaarat, jopa hengenvaarat. Kirjoitin hoitavalle henkilökunnalle vastuuvapauslapun ja otin riskin. Lääkäri pyysi harkitsemaan, mutta ei tietenkään voinut estää.

- Paljon minuun kertyi nestettä, kun istuimme, puhuimme ja palelimme ja joimme paljon, ainakin litran päivässä energiajuomaakin. Marketalla oli armotonta päänsärkyä, Panacodia kului isoja annoksia.

Ihmisillä hyvä sydän

Ari sanoo kokemuksen antaneen uskoa ihmisten empatiaan.

- Meille kävi juttelemassa yli 200 ihmistä viikon aikana, joukossa paljon valistuneita yliopisto-opiskelijoita, paljon nuoriakin. Eräs aviopari kertoi vedonneensa kirjeellä jopa presidenttiin puolestamme. Kaikki myötätunto liikutti meitä syvästi ja antoi voimia. Jopa vanhoja luokkakavereitani lapsuudesta kävi moikkaamassa, Jari sanoo vieläkin liikuttuneena ja kiittää tuesta.

Mitä opitte tästä?

- Opimme asioita omasta jaksamisesta ja parisuhteemme voimasta, mutta ennen kaikkea sen, että vakuutusyhtiöt eivät ajattele pientä ihmistä. Voi vaikka kuolla vakuutusyhtiön eteen kadulle, ei sääliä, Hautakorvet sanovat yhteen ääneen.

- Tekisimme kaiken uudelleen.

Jari Hautakorpi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: