LM-kysely: Eduskunnan kanta turkistarhaukseen ei ole kääntynyt vaalien jälkeen, mutta vastustajien määrä kasvoi – "Taitaa kadota Suomesta luonnollista tietä" - Kotimaa - Satakunnan Kansa

LM-kysely: Eduskunnan kanta turkistarhaukseen ei ole kääntynyt vaalien jälkeen, mutta vastustajien määrä kasvoi – "Taitaa kadota Suomesta luonnollista tietä"

Lännen Media kysyi kansanedustajien mielipidettä turkistarhauksen lakkauttamiseen siirtymäajalla vuosina 2018 ja 2020. Tuoreessa kyselyssä turkistarhauksen lakkauttajien määrä kasvoi hieman, mutta myös suomalaistarhaajien tuki pysyi vahvana. Tuore tapaus siitoskettujen vientiyrityksestä Suomesta Kiinaan oli monen vastaajan mielessä.

Arkistokuva. Kokkolan Vitsarin Shellin pihalla liettulaisia rekkoja valmistelemassa siitoskettulastia matkalle kohti Kiinaa. Paikalla oli kymmenittäin tarhaajia ja myös kaksi poliisiautoa ja poliiseja tarkastamassa eläinkuljetusautoa ajavien kuskien tarvittavia lupia.

8.2.2020 6:00 | Päivitetty 8.2.2020 7:17

Enemmistö Suomen viime keväänä valitun eduskunnan kansanedustajista säilyttäisi turkistarhauksen Suomessa, selviää Lännen Median kyselystä.

Kotimaista turkistarhausta kannattaa 60 prosenttia kyselyyn vastanneista kansanedustajista. Turkistarhauksen kieltäisi siirtymäajan jälkeen 37 prosenttia vastaajista. Kolme prosenttia kansanedustajista ei osaa sanoa kantaansa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos