yli 12 000 varusmiestä aloittaa palveluksen tänään - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Yli 12 000 varusmiestä astuu tänään palvelukseen – Valtaosa heistäkin saa sotilasavustusta Kelalta

Vattaja tulee monelle varusmiehelle tutuksi. Hiekkadyyneillä oleva puolustusvoimien harjoitusalue sijaitsee Pohjanlahden rannikolla Lohtajalla.

8.7.2019 11:31

Liikenne varuskuntien porteilla on jälleen tänään 8. heinäkuuta vilkastunut, kun palveluksensa aloittaa hieman yli 12 000 varusmiestä.

Suurin osa asevelvollisista, lähes 10 000, aloittaa palveluksensa maavoimien joukko-osastoissa, eli Porin prikaatissa, Karjalan prikaatissa ja Kainuun prikaatissa. Ruotsinkieliset alokkaat aloittavat palveluksensa pääosin merivoimien Uudenmaan prikaatissa, heitä varusmiesten joukossa on noin 700.

Palvelus alkaa kahdeksan viikkoa kestävällä peruskoulutuskaudella. Ensimmäisinä viikkoina varusmiehille opetetaan perusteet toimia turvallisesti niin yksittäisenä sotilaana kuin taistelijaparina.

Puolustusvoimien mukaan peruskoulutuskauden koulutuksen sisältö ja toteutustapa on sama kaikissa puolustushaaroissa. Peruskoulutuskaudella arvioidaan myös soveltuvuus erikois- ja johtajakoulutukseen sekä tehdään ensimmäiset kuntotestit.

Valtaosa varusmiehistä hakee ja saa Kelan myöntämää sotilasavustusta. Viime vuonna sotilasavustusta sai kaikkiaan 8 743 kotitaloutta. Edellisvuoteen verrattuna saajakotitalouksien lukumäärä laski 195 kotitaloudella, eli noin 2,2 prosenttia.

Vuonna 2018 sotilasavustusta sai kuukausitasolla 4 041 kotitaloutta ja koko vuonna avustuksen piirissä oli kaikkiaan 9 960 henkilöä.

Yhdeksän kymmenestä sotilasavustuksen saajista oli varusmiehiä. Siviilipalvelusmiesten osuus saajista oli 7 prosenttia ja omaisten osuus oli 4 prosenttia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos