Myös Paperiliitto ja Metsäteollisuus sopuun: kiky-tunnit poistuvat - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Myös Paperiliitto ja Metsäteollisuus sopuun: kiky-tunnit poistuvat

Aiemmin maanantaina sopuun pääsivät myös ammattiliitto Pro ja Teknologiateollisuus.

Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén ja Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala istuivat Vuokko Piekkalan luona maanantaina. Sovintoehdotus hyväksyttiin iltapäivällä.

10.2.2020 15:22

Paperiliiton ja Metsäteollisuuden hallinnot ovat hyväksyneet valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan antaman sovintoehdotuksen, Paperiliitto tiedotti maanantaina.

Paperiliiton hallinto hyväksyi sovintoehdotuksen yksimielisesti.

24 kiky-tuntia poistuvat Paperiteollisuuden työehtosopimuksesta lyhentämällä työaikaa kaikissa työaikamuodoissa 24 tunnilla.

Tiedotteessa todetaan, että palkat nousevat ensimmäisenä vuotena yhteensä 23 senttiä, josta yleiskorotuksen osuus on 11 senttiä ja paikallinen erä 12 senttiä. Toisena vuotena palkat nousevat yhteensä 34 senttiä, josta 17 senttiä on yleiskorotusta ja 17 senttiä paikallista erää.

Paperiteollisuudessa tänään alkanut työsulku ja osassa jatkunut lakko päättyvät työtaistelun lopettamissopimuksen mukaisesti välittömästi. Työntekijät palaavat seuraavaan työvuoroluettelon mukaiseen työvuoroonsa.

–Saimme kiky-tunteihin aiempaa paremman ratkaisun, kun käyntiaika pitenee 24 tunnilla. Se tuo tehtaille myös hyödyn 24 tunnin lisätuotannosta, Metsäteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén kommentoi tiedotteessa.

Kun sovittelija tekee kakun, siinä on vähän hiekkaa ja kermaa molemmille. Näin lausui Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala osapuolten hyväksyttyä valtakunnansovittelijan sovintoesityksen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: