Kokoomus vaatii: Kertaalleen hyväksyttyyn Pohjois-Porin suurkouluhankkeeseen otettava aikalisä – ”Pitää pohtia, mihin on varaa”

Kokoomus haluaisi käsitellä uudestaan ainakin Pohjois-Porin suuren yhtenäiskoulun rakentamista ja Reposaaren koulun investointeja. Puolue perustelee vaatimuksiaan väestöennusteella ja synkkenevällä taloustilanteella.

Porin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Anttivesa Knuuttila epäilee, että Pohjois-Poriin ei tarvita 1000 oppilaan jättiyksikköä, eikä sellaiseen ole edes varaa,

4.10.2019 6:00 | Päivitetty 4.10.2019 13:30

Kokoomus haluaa ottaa Porin kouluverkon uudelleen käsittelyyn. Puolueen mielestä pitää miettiä uudelleen, kannattaako Pohjois-Poriin sittenkään rakentaa suurta yhtenäiskoulua.

Myös pienempien koulujen, kuten Reposaaren, kohtaloa pitäisi puolueen mukaan tarkastella. Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Anttivesa Knuuttila perustelee asiaa rahalla.

Näin valtuusto päätti keväällä

Ahlaisiin rakennetaan nykyisen liikuntasalin yhteyteen uusi monitoimitalo, jossa toimii varhaiskasvatus, esiopetus, perusopetuksen luokat 1–6, kirjasto ja vapaan sivistystyön sekä perusturvan palvelut.

Laviassa varhaiskasvatus siirretään väliaikaisesti vuoden 2019 aikana Keskuskoulun tiloihin. Sivistystoimialan ja tarvittaessa perusturvan palvelujen keskittämistä Lavian yhtenäiskoulun tiloihin ryhdytään valmistelemaan. Päiväkoti Huvikumpu myydään.

Itä-Porissa päiväkodit Taikurinhattu, Väinölä ja Piparminttu peruskorjataan. Kalaholman koulurakennukset peruskorjataan.

Keski-Porissa Kallelan ja Herttuan koulut yhdistetään Lyseokorttelin tiloihin. Päiväkodeista Kiertokatu, Uusikoivisto ja Viikkari peruskorjataan.

Pohjois-Poriin rakennetaan noin 900–1000 oppilaan monitoimitalo, johon Ruosniemen ja Toejoen koulut yhdistetään ja alueen yläkoululaiset siirtyvät.

Länsi-Porissa Vähärauman koulun tilalle rakennetaan uusi noin 600 oppilaan alakoulu ja Leppäkorven sivutoimipiste lopetetaan. Tuorsniemen koulu jatkaa alakouluna.

Meri-Porissa Kyläsaaren koulun ja Meri-Porin yhtenäiskoulun yhteyteen rakennetaan uudet päiväkodit, jonka jälkeen Enäjärven, Onnenkiven, Pihlajamarjan ja Uudenniityn päiväkodit lopetetaan.

Reposaaren koulun luokat 1–6 siirtyvät puukorttelin kouluun peruskorjauksen valmistuttua. Kivikoulu suljetaan.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut