Porvoon ampuminen: Poliisi kertoo, että ampujat ovat vaarallisia, mutta uhkaa sivullisille ei ole - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Porvoon ampujat ovat vaarallisia, mutta poliisin mukaan konkreettista uhkaa sivullisille ei ole – etsinnät jatkuvat, KRP tutkii kahtena murhayrityksenä ja pyytää vinkkejä

Keskusrikospoliisi etsii edelleen aktiivisesti henkilöitä, joita epäillään kahdesta murhayrityksestä viime yönä. Haavoittuneet poliisit ovat yhä sairaalahoidossa.

Poliisi käytti Porvoon operaatiossa myös niin sanottua Hevi-autoa.

25.8.2019 14:04

Keskusrikospoliisin (KRP) mukaan Porvoon ampumatapauksesta epäillyt ovat vaarallisia ja aseistautuneita. Sivullisilla ei kuitenkaan pitäisi olla erityistä syytä huoleen.

– Tällä hetkellä poliisin tiedossa ei ole mitään akuuttia uhkaa, KRP tiedottaa Twitterissä.

Viime yönä kaksi poliisia haavoittui ampumavälikohtauksessa, ja he ovat edelleen sairalaahoidossa. KRP tutkii tapausta kahtena murhan yrityksenä.

KRP kaipaa tapahtumasta myös yleisövihjeitä. Niitä voi lähettää sähköpostitse osoitteella rikosvihje.krp@poliisi.fi. Esimerkiksi epäiltyjen tuntomerkkejä ei kuitenkaan ole kerrottu.

Tapauksesta pidetään tiedotustilaisuus kello 17.

Tietoja annetaan edelleen hyvin niukasti

Ampumistapaus sattui poliisien ollessa hälytystehtävässä Porvoon Koneistajantiellä.

Tiedotus asiassa on ollut ja näyttää olevan edelleen hyvin niukkaa. KRP kertoo pitävänsä tiedotustilaisuuden Vantaalla iltapäivällä.

Eri medioiden mukaan tapahtumaan liittyi yöllä erittäin mittava poliisioperaatio, jossa on ollut mukana niin erikoisyksikkö Karhuryhmä kuin Hevi-panssariajoneuvojakin.

Ilta-Sanomien mukaan Porvoossa on ollut käytössä lisäksi helikopteri sekä poliisin ja rajavartiolaitoksen venekalustoa.

Sisäministeri: Väkivalta poliisia kohtaan on väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) tuomitsi tapahtuneet ampumiset Twitter-päivityksessään.

Hän huomautti, että viikonlopun aikana Suomessa on ammuttu kolmea poliisia, sillä lauantaina poliisia kohti ammuttiin ilma-aseella Jyväskylässä.

Ministerin mukaan väkivalta poliisia kohtaan on väkivaltaa yhteiskuntaa kohtaan.

– Tapahtumat osoittavat poliisin työn haasteet, jotka vain kasvavat tulevaisuudessa. On tärkeää tarjota meitä turvaaville parhaat mahdolliset työvälineet ja kalusto työturvallisuuden tueksi, Ohisalo tviittasi.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut