Ilmastomielenosoitus jatkui Helsingin Esplanadilla - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Video ja kuvat: Kajakkiselkkaus siirtyi Helsingin ytimeen – mielenosoittajat heittäytyivät Esplanadille, 9 niskuroijaa kiinni

Ilmastoviikko jatkuu mielenosoitusten merkeissä Helsingin keskustassa.

Mielenosoittajaa talutetaan poliisiautoon. Mies heittäytyi myöhemmin poliisipartion käsien varaan.

26.9.2019 19:56

Noin 50 ilmastoaktivistia on torstaina jatkanut mielenilmauksia Helsingissä.

Elokapina-niminen mielenosoitus liikkui iltapäivän mittaan muun muassa Kluuvin alueella poliisin vartioidessa. Mielenosoittajajoukko siirtyi Pohjois-Esplanadille, jossa poliisi sulki liikenteen hetkellisesti turvallisuuden takia.

Mielenosoittajat eivät edenneet poliisin suunnitelman mukaan, vaan jäivät ainakin kadulle istumaan ja makaamaan. Iltalehteen toimitetun kuvamateriaalin perusteella poliisi ryhtyi paikalla kiinniottoihin.

Videopätkän perusteella kiinni otettava mielenosoittaja myös kieltäytyy kävelemästä samaa matkaa itseään taluttavan poliisipartion kanssa ja pakottaa partion kantamaan itseään. Muut mielenosoittajat kannustavat vierellä.

Kiinniotettavalle mielenosoittajalle tehdään henkilöntarkastusta.

Poliisilaitoksen viestinnän mukaan kyse on osaltaan samansisältöisestä mielenosoituksesta kuin keskiviikkona Hernesaaren satamassa. Elokapina-mielenosoittajat meloivat kajakeilla risteilyalus Queen Elizabethin keulan alle ja yrittivät estää alusta irtautumasta laiturista. Laivan lähtö viivästyi puolisen tuntia. Poliisi otti yhdeksän henkilöä kiinni epäiltyinä liikenteen häiritsemisestä ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Protestin tarkoituksena oli osoittaa mieltä risteilyalusten päästöjä vastaan. Matkailumuotoa pidetään yleisesti ympäristöä kuormittavana, ja samanlaisia organisoituja laiturihäiriköintejä on ollut myös muualla maailmassa.

Torstaina poliisi otti taas yhdeksän ihmistä kiinni, nyt Esplanadille päätyneestä mielenosoituksesta. Rikosnimike on jälleen niskoittelu poliisia vastaan.

Tiedossa ei ole, olivatko kadulla kiinniotetut samoja henkilöitä kuin laivan eteen meloneet mielenosoittajat.

Poliisin mukaan tilanne Esplanadilla on rauhallinen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut