Millaisia tietoja psykoterapeutti kirjaa asiakkaistaan? - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Millaisia tietoja psykoterapeutti kirjaa asiakkaistaan? – ”Potilaan yksityiselämän juonenkäänteitä ei niinkään ole tarpeen kirjata”

Helsingin-Uudenmaan sairaanhoitopiirin psykiatrian linjajohtaja Jan-Henry Stenberg sanoo, ettei kirjaisi mitään arkaluontoista. Psykoterapian perusta on asiakkaan ja terapeutin välinen luottamus.

Psykologi Jan-Henry Stenberg on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin psykiatrian linjajohtaja. Hän kommentoi yleisesti Vastaamon tietomurtoa ja sitä, mitä psykiatriassa kirjataan potilaasta.­

24.10.2020 11:21

Psykoterapiakeskus Vastaamoon tehty tietomurto koski potilasasiakirjoja, joissa olleita tietoja on luonnehdittu arkaluontoisiksi. Selvitimme, millaisia ovat psykoterapiakäyntien kirjaamisen yleiset periaatteet.

Helsingin-Uudenmaan sairaanhoitopiirin psykiatrian linjajohtaja Jan-Henry Stenberg kommentoi asiaa yleisellä tasolla. Hän sanoo, että psykoterapiassa potilasasiakirjoihin tulisi kirjata potilaan hyvän hoidon järjestämisen ja toteuttamisen turvaamiseksi tarpeelliset, laajuudeltaan riittävät tiedot.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?