Suurhälytys Tampere-Pirkkalan lentokentällä - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Hiljattain harrastuksen aloittanut lento-oppilas kuoli Tampere-Pirkkalan lentokentällä – ultrakevyt kone putosi kesken lentoonlähdön

Kone putosi nokalleen ja tuhoutui etuosastaan.

31.7.2019 21:45 | Päivitetty 31.7.2019 22:19

Tampere

Hätäkeskus sai hälytyksen Tampere-Pirkkalan lentoasemalle keskiviikkona kello 20.54. Kentällä tapahtui tuolloin pienkoneen onnettomuus.

– Ultrakevyt teki lentoonlähtöä kiitotieltä, jonka jälkeen se putosi kiitotien sivuun nurmialueelle, Pirkkalan lentoaseman päällikkö Mari Nurminen kertoi Lentoposti.fi:lle.

Traficomin yleisilmailukoordinaattori Jani Hottola puolestaan kertoi Iltalehdelle, että pienkoneessa oli lento-oppilas, joka on Traficomin tietojen mukaan kuollut onnettomuudessa.

Hottola kertoo Aamulehdelle, että lento-oppilas oli koneessa yksin. Myös Hottolan tietojen mukaan onnettomuus tapahtui nousun yhteydessä.

Hottolan mukaan erityisen traagista on, että onnettomuuden uhri oli vasta hiljattain aloittanut lentoharrastuksen. Uhri oli saanut luvan lentää yksin, mutta ei ollut vielä suorittanut lentolupakirjaa.

Paikalle on hälytettiin lähes parikymmentä pelastuslaitoksen yksikköä.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi sanoo, että koska kyseessä on ultrakevyt kone, tapaus ei ole Onnettomuustutkintakeskuksen tutkintavelvollisuuden piirissä, mutta se voi silti halutessaan ottaa onnettomuuden tutkintaan. Onnettomuustutkintakeskus pohtii tapauksen tutkintaan ottamista illan ja yön aikana.

Iltalehden paikan päällä haastattelema silminnäkijä kertoo nähneensä lentokentän yllä kummallisesti käyttäytyneen kuumailmapallon.

– Näin tuossa kun olin ABC:lle menossa, että kuumailmapallo oli matalla, totesin että onpa ihmeen lähellä lentokenttää. Kun kuulin hälytysajoneuvoja, tulin paikan päälle katsomaan. Kuulin joiltakin, että se kuumailmapallo oli ylittänyt kentän melko matalalla ja pystynyt sitten nousemaan. Vasta myöhemmin kuulin, että pienkone on tullut alas kentällä. Onko siinä joku väistämistilanne sitten ollut, silminnäkijä pohtii.

Onnettomuustutkintakeskus kuitenkin kiisti myöhemmin kuumailmapallon osuuden onnettomuuteen.

Onnettomuuden vuoksi kentän liikennettä rajoitettiin. Ryanairin Budapestista tulevan lennon piti laskeutua Tampere-Pirkkalan kentälle kello 21.40. Lento laskeutui lopulta Turkuun.

Tekstiä muokattu 1.8.2019 kello 8:54: lisätty Onnettomuustutkintakeskuksen näkemys kuumailmapallon osuudesta.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut