Kansanedustaja Sebastian Tynkkysen epäilty rikos siirtyy syyttäjälle harkintaan - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Kansanedustaja Sebastian Tynkkysen epäilty rikos siirtyy syyttäjälle harkintaan

Oulun poliisilaitos on saanut esitutkinnan valmiiksi Sebastian Tynkkyseen kohdistuvasta rikosepäilystä.

Kansanedustaja Sebastian Tynkkysen epäilty rikos siirtyy syyttäjälle harkintaan.

25.9.2019 13:58

Poliisi tiedotti keskiviikkona, että juttu on siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaa varten 25. syyskuuta.

Sebastian Tynkkysen epäillään syyllistyneen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan Facebook -kirjoituksissaan vuonna 2017. Poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Tynkkynen kertoi itse elokuussa sosiaalisessa mediassa, että hänen toimintaansa tutkitaan. Poliisi ei tuolloinkaan avannut tarkemmin, mistä Tynkkysen kirjoituksista on kyse.

Tynkkynen on saanut jo vuonna 2017 sakkotuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan muslimiaiheisista kirjoituksistaan.

Kolme muutakin tutkintaa

Kolmen muunkin kansanedustajan kirjoituksia ja sanomisia on tutkittu poliisin toimesta.

Helsingin poliisi on aloittanut esitutkinnan kansanedustajien Päivi Räsäsen (kd) ja Hussein al-Taeen (sd) kirjoituksista sekä Juha Mäenpään (ps) puheesta. Poliisi kirjasi rikosilmoitukset kaikista kolmesta elokuun aikana.

Räsänen tviittasi kesäkuussa Helsinki Pride -tapahtuman olevan synnin ja häpeän nostamista ylpeyden aiheeksi sekä kyseenalaisti kirkon osallistumisen tapahtumaan. Poliisille rikosilmoituksen tehneen ilmoittajan mukaan viesti oli vähemmistöihin kohdistuva suvaitsemattomuuden ilmaus.

Al-Taeen Facebook-viesteistä tehtiin tutkintapyyntö Valtakunnansyyttäjänvirastolle, josta se siirrettiin poliisille. Tutkintapyynnön mukaan al-Taee olisi syyllistynyt rikokseen viesteillään, joissa mainitaan eri etnisiä ryhmiä.

Mäenpää piti eduskunnan täysistunnossa kesäkuussa puheenvuoron, jossa hän käsitteli turvapaikanhakijoita. Poliisille on tehty rikosilmoituksia, joiden mukaan Mäenpää syyllistyi puheenvuorollaan kiihottamiseen kansaryhmää vastaan. Hän vertasi puheessaan tiettyyn etniseen ryhmään ja tiettyyn uskontokuntaan kuuluvia turvapaikanhakijoita torjuttaviin eli haitallisiin vieraslajeihin. Mäenpään tapauksen poliisi ehti jo linjata siirtyvän Valtakunnansyyttäjälle.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut