Olli Rehn on saanut merkittävän tehtävän Fifassa - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Olli Rehn ratkoo jalkapallon koronavaikeuksia – valittiin Fifan ohjausryhmän puheenjohtajaksi, jaossa lähes 1,3 miljardia euroa

Suomen Pankin pääjohtaja ja entinen EU-komissaari Olli Rehn on saanut merkittävän tehtävän Kansainvälisessä jalkapalloliitossa Fifassa.

Olli Rehnin rooli Fifassa laajenee korona-avustusten jakamisen valvontaan.

11.8.2020 21:05

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn on valittu Fifan koronaohjausryhmän puheenjohtajaksi, kertovat Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ja Suomen Palloliitto tiistaina.

Ohjausryhmä valvoo Fifan lähes 1,3 miljardin euron (1,5 miljardia dollaria) suuruisten korona-avustusten jakoa ympäri maailmaa.

Rehn oli mukana valmistelemassa kevään ja kesän aikana avustuspakettia Fifan hallintokomitean varapuheenjohtajana. Tässä tehtävässä hän on ollut vuodesta 2017.

– Jalkapallo on kärsinyt valtavasti koronapandemian aiheuttamista vaurioista. Alimmillaan kevättalvella jalkapallosarjat olivat pysähdyksissä kaikissa paitsi 4 liitossa Fifan kaikkiaan 211 jäsenliitosta, Rehn kertoi lauantaina Palloliiton seurojen kokouksessa Helsingissä.

Tarkoitus on jakaa jokaiselle jäsenliitolle miljoona dollaria eli vajaat miljoona euroa ilman ehtoja. Lisäksi puoli miljoona dollaria jaetaan naisten jalkapallon kehittämiseen. Liitot voivat myös hakea lainaa aina reiluun 4 miljoonaan euroon saakka.

Ottelut ilman yleisöä

Koronavirus siirsi muun muassa Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen EM-kilpailut ensi kesään.

Kisat on tarkoitus pelata 2021 alkuperäisen suunnitelman mukaan ympäri Eurooppaa niin että Suomen lohko on Pietarissa ja Kööpenhaminassa.

Monet eurooppalaiset suuret jalkapallosarjat pelattiin kesällä loppuun ilman yleisöä. Osa sarjoista keskeytettiin koronarajoituksia edeltävään tilanteeseen. Parhaillaan ratkotaan Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat.

Myös sarjakaudet syksyllä alkanevat Euroopassa pääosin ilman yleisöä, mikä vaikuttaa kaikilla tasoilla pelaavien seurojen tuloihin.

Suomessa koronaohjeet sallivat rajoitetusti yleisön pääsyn jalkapallo-otteluihin.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: