Uuden vesiliikennelain tärkeimmät muutokset huviveneilijälle - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Soutuveneestäkin vastaa kohta oma päällikkö, jota voidaan sakottaa puutteista – Kokosimme uuden vesiliikennelain tärkeimmät muutokset huviveneilijälle

Vesiliikennelaki uudistuu kesäkuussa 2020. Uusi laki tuo esimerkiksi päällikköpakon kaikille yli 2,5 metriä pitkille veneille. Päällikkö vastaa veneen kunnosta ja turvallisuudesta kuten pelastusliivien pukemisesta. Kokosimme listan asioista, joita huvi- ja harrasteveneilijän pitää tietää muutoksista.

Meri- ja sisävesiliikenteen erityissäännöt, -määräykset ja liikennemerkit on ensi kertaa koottu yksiin kansiin. Uusi vesiliikennelaki astuu voimaan 1. kesäkuuta 2020 ja helpottaa niin huviveneilyä kuin ammattiliikennettäkin.

6.7.2019 7:00

Miksi vesiliikennelakia uudistetaan?

Tällä hetkellä vesiliikenteen säännökset rangaistusmääräyksineen ovat hajallaan eri laeissa, asetuksissa ja määräyksissä. Uudessa laissa on koottu yhteen kaikki tärkeimmät veneilijän velvoitteita ja oikeuksia koskeva sääntely, liikennemerkit ja vesillä liikkumisen periaatteet. Laki mahdollistaa myös vesiliikenteen automaation. Laki tulee voimaan 1.6.2020 eli samaan aikaan kuin uusi tieliikennelaki.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: