Perussuomalaisten nuorten twiitistä nostetaan syyte - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Perus­suomalaisten nuorten twiitistä nostetaan syyte – kolme saa syytteen kiihottamisesta kansan­ryhmää vastaan, yhtenä porilainen Toni Jalonen

Nuorisojärjestön ja puolueen tiet erosivat tämän vuoden puolella.

Satakunnan perussuomalaisten nuorten toiminnanjohtaja ja Satakunnan perussuomalaisten sihteeri Toni Jalonen

22.6.2020 21:35

Perussuomalaisten nuorten vuoden takainen twiitti johtaa syytteisiin. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on antanut syytemääräyksen, ja sen perusteella aluesyyttäjä on nostanut kolmea henkeä vastaan syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Yhdistyksen Twitter-tilillä julkaistiin eurovaalien alla toukokuussa 2019 teksti, jossa todettiin näin: ”Äänestä perussuomalaisia, jotta Suomen tulevaisuus ei näyttäisi tältä.” Kuvassa oli tummaihoinen perhe.

Kohun noustua järjestö myönsi, että kuva saateteksteineen oli harkitsematon ja hyvien tapojen vastainen.

Se piti kuvan julkaisemista kömmähdyksenä, joka johtui huonosta ideasta ja yhdistyksen hallituksen sisäisestä kommunikaatiokatkoksesta.

”Tviittini oli ajattelematon ja toimin impulsiivisesti idean syttyessä. Myöhemmin ymmärsin, että nyt meni metsään, mutta vahinko oli ehtinyt jo tapahtua”, kertoi järjestön varapuheenjohtaja, porilainen Toni Jalonen tiedotteessa.

Jalonen on yksi kolmesta syytteeseen joutuvista. Hänen lisäkseen syytteen saa yksi nainen ja yksi mies. Kaikki ovat noin kolmekymppisiä.

Juttu käsitellään aikanaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Tämän vuoden puolella nuorisojärjestön ja puolueen tiet ovat eronneet. Puolue ilmoitti helmikuun lopussa katkaisevansa siteensä nuorisojärjestöönsä, kun se ei hyväksynyt puolueen vaatimaa sääntömuutosta.

Sääntömuutoksella perussuomalainen puolue yritti kitkeä nuorisojärjestöstä niin sanotun etnonationalistisiiven rasistiset ja rotuoppiin pohjautuvat kannanotot ja perussuomalaisten näkökulmasta puolueen vastaisen toiminnan.

Eron jälkeen puolue perusti uuden nuorisojärjestön, jonka nimi on Perussuomalainen nuoriso ry.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Lue myös: