Aloitteen tekijä ei luovuta: Taistelu vihervasemmistolaista arvoliberaaliutta vastaan jatkuu

Aloitteen tekijä ei luovuta: Taistelu vihervasemmistolaista  arvoliberaaliutta vastaan jatkuu

Aloitteen alullepanija Jukka-Pekka Rahkonen sanoi, että taistelu jatkuu, vaikka kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä miehen ja naisen välisenä kaatui eduskunnassa.

Aki Taponen

– Taistelu jatkuu. Katsomme nyt uudet keinot ja tulokulmat asiaan, sanoo eduskunnan perjantaina hylkäämän kansalaisaloitteen toinen alullepanija Jukka-Pekka Rahkonen. Eduskunta päätti perjantaina äänin 120–48 hylätä kansalaisaloitteen, jossa vaadittiin avioliiton säilyttämistä miehen ja naisen välisenä.

Rahkonen puhuu kulttuurisodasta ja hakee innostusta konservatismin noususta USA:ssa Donald Trumpin voiton myötä.

– Tiedän, että nuoret ovat arvoiltaan aika konservatiivisia. He kapinoivat nykyisin vallitsevaa vihervasemmistolaista arvoliberaaliutta vastaan.

Kulttuurisota on Rahkoselle kamppailua sananvapauden sekä mielipiteen- ja uskonnonvapauden puolesta.

Islamia Rahonen ei pidä uskontona. Hän jätti avioliiton miehen ja naisen välisenä säilyttämistä ajavan Aito Avioliitto ry:n puheenjohtajat tehtävät, koska oli arvostellut jyrkästi islamia.

Tällä hetkellä Rahkosen suunnitelmissa ei ole ryhtyä keräämään uutta kansalaisaloitetta.

– Valitsemme keinot sen mukaan, mikä toimii. Kansalaisaloitejärjestelmä vaatii kokonaisuudessaan isomman remontit, hän sanoo.

Rahkosen mukaan ongelmana oli se, että perinteisen avioliittokäsityksen puolesta ei voitu lähteä keräämään kansalaisaloitetta samaan aikaan, kun Tahdon-liike keräsi nimiä sukupuolineutraalin avioliittolain puolesta.

– Eduskunta kuuli meitä laki- ja perustuslakivaliokunnissa. Mutta olisimme mieluummin halunneet tulla kuuluksi jo silloin, kun Tahdon-aloite oli pöydällä. Silloin olisimme halunneet olla kumoamassa vastustajien valheelliset tasa-arvoväitteet, Rahkonen sanoo.


Lue myös nämä


Kommentit (5)

  • Nimetön

    Lasten kannalta ikävä juttu. Ko. lain hekumoniassa ja kiireessä on kaikki lapsiin kohdistuvat vaikutusarviot tekemättä, ym.. Lähes täydellinen vaikeminen ko. lakialoitteesta uutisoinnissa suorastaan pelottaa. Mihin olemme kansakuntana menossa. Mielestäni sananvapaus ja hyvä journalismi on sitä, että myös mediassa uutisoidaan tasapuolisesti asioista. Varsinkin, kun on vakavia päätöksiä edessä. Tässä jutussa media oli lähinnä osapuoli homohekemonian puolesta kristittyjä arvoja vastaan.

    kauko

  • Nimetön

    Ei tarvitse mennä keskiajalle. Suomen koululaitoksessa käytettiin kovia, oppilasta alistavia keinoja vielä hetki sitten.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös