1,5-metrinen kuristajakäärme säikäytti ulkoilijat Espoossa – palomies nappasi luikertelijan varmoin ottein

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mistä syystä ja miten Suomen luontoon kuulumaton käärme oli päätynyt kävelytien varteen.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos
1,5-metrinen kuristajakäärme säikäytti ulkoilijat Espoossa – palomies nappasi luikertelijan varmoin ottein

Palomies Joonas Mäkipelto nappasi viljakäärmeen talteen.

Samppa Rautio, Iltalehti

Espoon Matinkylässä aamupäivällä ulkoilleet ihmiset saattoivat hieman säpsähtää, kun kävelytien vieressä heinikossa luikerteli noin puolitoista metriä pitkä käärme. Käärme paljastui viljakäärmeeksi, joka kuuluu kuristajakäärmeisiin.

–Ulkoilijat olivat kävelleet ohi ja säikähtäneet, kun olivat nähneet sen siinä. Tuumasivat, että erikoisen näköinen käärme tuntuu siinä olevan. He olivat soittaneet hätäkeskukseen ja sitä kautta meille, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen paloesimies Simo Jauhiainen sanoo.

Jauhiaisen mukaan palomies Joonas Mäkipelto oli käynyt poimimassa käärmeen talteen. Mäkipelto hoiti homman kylmäverisesti ja asianmukaisesti.

–Ihan ammattimaisesti, kuten käärme kuuluu ottaa, Jauhiainen tarkentaa.

Käärme kuljetettiin pelastuslaitokselle pahvilaatikossa. Se käyttäytyi Jauhiaisen mukaan hyvin rauhallisesti.

–Oli hyvin tyytyväinen, kun oli lämmin ilma.

Karannut tai hylätty

Viljakäärme elää luonnonvaraisena ainoastaan Yhdysvaltojen kaakkoisosassa, muun muassa Miamissa. Jauhiaisella ei ole toistaiseksi tietoa siitä, kuinka käärme oli päätynyt luontoon Suomessa.

–Onko sitten hylätty vai karannut joltain. Sitä kun ei tiedä. Toivomme, että joku havaitsisi uutisia ja osaisi hakea pois, jos käärme on karannut joltain. Muuten joudutaan laittamaan se johonkin talteen.

Jauhiaisen mukaan pelastuslaitos saa silloin tällöin tehtäviä luontoon hylätyistä tai sinne karanneista käärmeistä. Kyseinen viljakäärme oli ensimmäinen, joka sattui hänen kohdalleen tänä vuonna.

–Mutta kyllä näitä on ollut yllättävän paljon erilaisia käärmeitä. Yleensä ne ovat karanneet huoneistoista, Jauhiainen sanoo.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Lue myös

Sammio