Kun sähkön hinta ampaisi nousuun, omakotitalossa asuva Vesa Suokko alkoi tienata rahaa – Näin ison hyödyn hän saa nyt aurinkopaneeleistaan

Kangasalalainen Vesa Suokko on tehnyt nipun fiksuja energiaratkaisuja. 200-neliöinen omakotitalo ja autotalli lämpenevät maalämmöllä. Lämpöpumppu kuumentaa myös käyttöveden. Katolle asennetut aurinkopaneelit tuottavat sähköä kesällä reilusti yli oman tarpeen, ja rahallinen hyöty oli noin 1 100 euroa. Sähköauto Hyundai Kona saa sekin virtaa aurinkoenergiasta. Kaikesta huolimatta Suokko odottaa tulevaa talvea ”pienellä kauhulla”.

Vesa Suokon aurinkopaneelien yhteisteho on jo 10,3 kilowattia. Sen tuottamalla energialla ladataan muun muassa perheen Hyundai Kona -sähköautoa.

21.8. 17:00

Kangasala

”Luulin, että kesä 2021 oli jo hyvä. Sitten meni maailma sekaisin.”

Kangasalla asuvan Vesa Suokon omakotitalon aurinkovoimala on elokuun puolivälissä tuottanut jo yhtä paljon sähköä kuin koko viime vuonna yhteensä, noin 6 200 kilowattituntia (kWh). Ja mikä parasta, tulos tuntuu kukkarossa: ”Nyt kesällä käytämme itse noin kolmasosan tuotetusta sähköstä. Kaksi kolmasosaa myydään sähköyhtiölle verkkoon. Kilowattitunnin myyntihinta heinäkuussa oli 23 senttiä. Ulosmyyntihinta oli vain 3–5 senttiä vuonna 2020, jolloin ostin ensimmäiset paneelit.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut