Koronatapauksia on edelleen paljon Satakunnassa, ilmaantuvuus uudelleen nousussa

Sairaalakuormitus on vähäistä, mutta koronavirustapaukset ja osastoepidemiat kuormittavat erityisesti perusterveydenhuoltoa.

Kuvituskuva.

23.9. 20:05

Satakunta

Koronataudin tapausmäärät ja osastoepidemiat näyttävät kahden viime viikon aikana lähteneen lievään nousuun Satakunnassa, kerrotaan Satakunnan alueellisen tartuntatautien torjunnan työryhmän (ATTR) tiedotteessa.

Kyseessä saattaa olla jo uusi alkava epidemia-aalto. Odotettavissa on uuden tyyppisen viruskannan rantautuminen myös Suomeen.

Perjantaiaamuna Satasairaalassa oli osastohoidossa 14 koronapositiivista potilasta, joiden hoidossa tarvitaan eristystä ja varotoimia. Sairaalahoidon varsinainen syy on pääosin muu. Tehohoidossa oli muusta syystä yksi koronapositiivinen potilas.

Terveyskeskusten vuodeosastolla oli 55 koronapositiivista, joista 14 koronainfektion vuoksi. Hoivalaitoksissa oli ainakin 31 koronapotilasta 10:ssä eri hoitopaikassa.

Koronainfektioon liittyviä kuolemia on Satakunnassa kirjattu kaikkiaan 170. Kuolemat painottuvat selvästi yli 80-vuotiaisiin.

Sosiaali- ja terveydenhuoltoa kuormittavat erityisesti perusterveydenhuollon yksiköiden osastoepidemiat, joissa on sairastunut sekä henkilökuntaa että potilaita tai asiakkaita. Myös Satasairaalassa on viime viikkoina ollut kaksi pientä osastoepidemiaa.

Jos epäilee koronatartuntaa, erityisiin riskiryhmiin kuuluvien tulee hakeutua terveydenhuollon testiin, jotta heille voidaan tarjota varhaista Paxlovid-lääkehoitoa.

Satakunnassa jatketaan maskien käyttöä sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä kaikissa potilas- ja asiakaskontakteissa. Suositus koskee sekä työntekijöitä että vierailijoita ja potilaita.

Riskiryhmien koronan tehosterokotukset ovat jo käynnissä, mutta pääsääntöisesti niiden joukkorokotukset koronaa ja influenssaa vastaan alkavat marraskuun alussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut