Ravintoloiden suljettava ovensa keskiviikosta lähtien iltakuudelta - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Ravintoloiden suljettava ovensa keskiviikosta lähtien iltakuudelta

Valtioneuvosto kertoi tiistaina muuttaneensa asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.

11.1. 19:06

Helsinki

Valtioneuvosto kertoi tiistaina muuttaneensa asetusta, jolla rajoitetaan ravitsemisliikkeiden toimintaa koronaepidemian vuoksi.

Jatkossa kaikki ravintolat tulee sulkea klo 18.00. Ravintoloiden aukioloa koskeva asetus tulee voimaan keskiviikkona ja on voimassa tammikuun loppuun. Rajoitukset otetaan käyttöön kaikilla leviämisalueilla.

Anniskelu kaikissa ravintoloissa päättyy klo 17 ja ravintolan saa pitää avoinna asiakkaille klo 05–18. Rajoitus koskee myös ravintoloita, jotka eivät anniskele alkoholijuomia.

Myös asiakaspaikkojen määrää rajataan. Ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisä- ja ulkotiloissa on käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravitsemisliikkeissä sisätiloissa saa olla käytössä vain 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Lisäksi koronapassin käytön rajoituksia jatketaan tammikuun loppuun. Käytännössä tämä tarkoittaa, että koronapassia ei voi käyttää vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut