Porin pop up -rokotusten yllätys – jonottamatta sisälle - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Porin pop up -rokotusten yllätys – jonottamatta sisälle

Porissa koronarokotuksiin ei sunnuntaina muodostunut isoja jonoja. Kolmessa eri pisteessä koronarokotteita annettiin kuuden tunnin aikana yhteensä yli 1900.

Koronarokotteita annettiin Porissa ilman ajanvarausta sunnuntaina kolmessa eri paikassa. Yhteensä koronarokotteita annettiin 1973.

9.1. 16:35

Pori

Porin Isolinnankadulla sunnuntaina puolen päivän aikaan ajellut Jyrki Kaukanen kiinnitti nuorisotalolla huomion yhteen asiaan. Porin pop up -koronarokotuspisteeseen ei ollut yhtään jonoa.

”Olin jo varannut perjantaiksi rokotusvuoron, mutta peruin sen, kun sain kolmannen rokotteen näin helposti”, kuvaili Kaukanen monen rokotuspisteessä käyneen tuntoja.

Jyrki Kaukanen huomasi kaupungin rokotuspisteen ohi ajaessaan ja päätti pysähtyä. Kolmannen koronarokotteen saanut Kaukanen ei ollut aikaisemmilta kerroilta saanut rokotteesta mitään sivuvaikutuksia.

Porin nuorisotalon lisäksi 1.-3. annoksia annettiin sunnuntaina pop up -tyylisesti Sote-keskus Cottonissa ja Itä-Porin lähipalvelukeskuksessa aamukymmenestä kello 16:een.

Osastonhoitaja Annika Perä-Takala kertoo, että eniten jonoa oli aamulla, kun ovia avattiin. Keskipäivällä oli hiljaisempaa, mutta muuten väkeä kävi kaikissa rokotuspisteissä tasaisesti koko ajan. Yhteensä Porissa annettiin sunnuntaina 1973 koronarokotetta. Influenssarokotteita annettiin 400.

Puolen päivän aikaan rokotetta hakeneet Jari-Pekka Ylipaino ja Marja Kangasmäki kertoivat, että aamulla nuorisotalon jonon pää ylsi naapuritalon eteen. Pariskunta siirsi rokottautumista parilla tunnilla, jolloin homma hoitui ripeästi ilman jonotusta.

Porilaisista koronatartunnan on tähän mennessä saanut 2458, eli noin 2,9 prosenttia väestä. Pienen gallupin perusteella harvalla rokotusta hakevalla oli henkilökohtaista kokemusta siitä, mitä positiivinen koronatestitulos käytännössä tarkoittaa.

”Perheestäni kukaan ei ole saanut tartuntaa, mutta tuttavapiirissä on vaikeastikin sairastuneita”, kertoi kolmatta rokotusta hakenut Taru Lehtonen.

Anitta Impola kävi nuorisotalolla hakemassa kolmannen koronarokotteen. ”Kaupungilta hyvä idea järjestää sunnuntaina rokotustapahtuma”, hän sanoi.

Satakunnan ensimmäiset koronarokotteet annettiin hoitohenkilökunnalle maanantaina 4. tammikuuta 2021. Vuodessa rokottamisesta on tullut rutiinia niin henkilökunnalle kuin kansalaisille.

Rokottautuvia vastaanottaneen Tuija Jullenmaan mukaan ketään ei jouduttu käännyttämään takaisin puuttuvan kela-kortin tai henkilöllisyystodistuksen vuoksi.

”Ihmiset ovat tienneet, mitä tehdä. Suurin osa haki kolmatta koronarokotusta, 1. tai 2. rokotuksen saaneita on ollut muutama.”

Jos vuodessa koronarokotteen saamisesta on tullut monelle arkipäivää, on siinä oma huolestuttavakin piirteensä. Harva taisi arvata vuosi sitten, että nyt maailmalla jo käynnistetään neljättä koronarokotuskierrosta.

Eikö koronaepidemia voisi jo loppua?

Jari-Pekka Ylipaino ja Marja Kangasmäki myönsivät haluavansa palata koronan jälkeiseen elämään.

”En liikaa valittaisi, sillä ei epidemia ole meidän ikäistemme elämää niin paljon muuttanut. Enemmän olen huolissani lapsiperheistä ja nuorista. Heillä on ollut varmaan vaikeaa. Toivottavasti tämä loppuu”, huokaisi Marja Kangasmäki.

Seuraavan kerran koronarokotukseen ilman ajanvarausta pääsee keskiviikkona 12.1. Noormarkun urheilutalolla kello 16-19.30 tai Porissa sunnuntaina 16.1. kello 10-16. Tuolloin rokotuksia annetaan Itä-Porin lähipalvelukeskuksessa ja Sote-keskus Cottonissa. Lisäksi Nuorisotalolla annetaan rokotuksia ajanvarauksella.

Osastonhoitaja Annika Perä-Takala kertoo, että sunnuntai on osoittautunut hyväksi päiväksi koronarokotuksille.

”Perjantai-illat keräsivät huomattavasti vähemmän väkeä. Sunnuntai on aika hyvä päivä. Monet ovat vapailla silloin.”

Koronarokotuksen sai Porissa sunnuntaina yhteensä 1973 ihmistä. Influenssarokotuksia annettiin 400.

Uutista päivitetty 9.1. kello 17.22. Lisätty tieto Noormarkun urheilutalon rokotuksista.

Uutista korjattu 9.1. kello 17.34. Jyrki Kaukasen nimi oli kirjoitettu väärin Jyrki Kaukonen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut