Porin perusturvan tartunnanjäljitys pahasti ruuhkautunut – positiivisen testituloksen saaneet joutuvat odottamaan puhelua 7–9 päivää - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Porin perusturvan tartunnanjäljitys pahasti ruuhkautunut – positiivisen testituloksen saaneet joutuvat odottamaan puhelua 7–9 päivää

Tartunnanjäljitys on ruuhkautunut tartuntojen nopean kasvun takia.

5.1. 21:59

Pori

Harppauksin kasvaneet koronatartuntamäärät ovat ruuhkauttaneet Porin perusturvan tartunnanjäljitystä entisestään, perusturva tiedottaa.

Juuri nyt koronatartunnan saaneille pystytään soittamaan aikaisintaan viikon kuluttua testituloksesta. Viive saattaa venyä jopa yhdeksään päivään.

Perusturva neuvoo koronatestissä käyneitä pysymään omaehtoisessa karanteenissa testitulokseen asti. Jos tulos on positiivinen ja vointi hyvä, on pysyteltävä muista eristyksissä.

Perusturvaan ei kannata nyt soittaa kuin ehdottoman pakon edessä. Ylimääräiset puhelut ruuhkauttavat palveluita entisestään.

Sairastunut voi halutessaan itse ottaa yhteyttä tartuttavuusaikana kohtaamiinsa henkilöihin, kertoa tilanteesta ja pyytää heitä tarkkailemaan omaa vointiaan koronatartunnan varalta.

Perusturva kertoo rakentavansa verkkopohjaista järjestelmää, jossa positiivisen koronatestituloksen saanut voi tehdä itse tartunnanjäljitykseen liittyvän selvityksen.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut