Rauman koronajäljitys ruuhkassa, karanteenien purkusoitot seisokissa - Koronavirus - Satakunnan Kansa

Rauman koronajäljitys pahasti ruuhkautunut – karanteenien purkuja ei pystytä soittamaan

Koronaepidemia kuormittaa Raumallakin terveyspalveluja. Jäljitys on pahoin ruuhkautunut. Kuva drive in -testijonotuksesta.

30.12.2021 21:40

Rauma

Rauman terveyspalvelujen tartunnanjäljitys on edelleen ruuhkautunut ja karanteenien purkuja ei pystytä soittamaan.

"Olemme joutuneet priorisoimaan tartunnanjäljityksen töitä niin, että pyrimme ensisijaisesti tavoittamaan uudet koronapositiiviset henkilöt ja heidän lähipiirinsä”, johtava ylilääkäri Hannu Nordqvist sanoo kaupungin tiedotteessa.

Karanteeniin asetettaville henkilöille varataan koronatesti yhdeksänneksi päiväksi altistumisesta.

Tartunnanjäljittäjät eivät enää soita karanteenin purkusoittoa, vaan henkilö on vapaa poistumaan karanteenista negatiivisen testituloksen jälkeen 10 päivän kuluttua altistumisestaan, mikäli hän on oireeton.

Poikkeuksena tähän ovat perheiden karanteenit, jotka tartunnanjäljitys edelleen purkaa. Näissä tapauksissa tartunnanjäljittäjät soittavat koronaan sairastuneelle henkilölle eristyksen päättymisestä.

Omaehtoista karanteenia tulee jatkaa, jos oireet jatkuvat.

Mikäli henkilön oireet jatkuvat negatiivisesta testituloksesta huolimatta, tulee hänen pysyä kotona omaehtoisessa karanteenissa vielä virallisen karanteeniajan jälkeen, kunnes oireet päättyvät.

Oireiset henkilöt voivat olla yhteydessä pandemiapuhelimeen 044 403 5234. Pandemiapuhelin on auki joka päivä kello 8–16.

Apteekki uudeksi rokotuspaikaksi

Rauman kaupunki ostaa korona- ja influenssarokotuksia vuoden 2022 alussa Rauman Keskus-Apteekilta. Koronarokotteen kaikkia annoksia annetaan 28.2.2022 asti, ja influenssarokotteita saa 31.1.2022 saakka.

Raumalla kirjoilla olevat henkilöt, Raumalla pitkäaikaisesti asuvat sekä Rauman alueen yritysten työntekijät, joiden rokotustarve ei tule katetuksi työterveyshuollossa, saavat koronarokotteen Rauman Keskus-Apteekista maksutta. Rokotteita voidaan antaa apteekissa 1500 henkilölle.

Influenssarokotteet on tarkoitettu vain niille, joilla on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) määritelmän mukaisesti oikeus maksuttomaan influenssarokotukseen.

"Terveyspalvelujen oma rokotustahti ei ole riittävä, sillä henkilöstön rekrytointihaasteet jatkuvat. Kaupunki ostaa rokotuspalvelua jo neljältä yksityiseltä lääkäriasemalta. Tarjouksia pyydettiin vastaavasti myös Rauman kaupungin alueella toimivilta apteekeilta. Saimme yhden tarjouksen määräaikaan mennessä, ja se hyväksyttiin rokotusmäärien kasvattamiseksi”, Hannu Nordqvist kertoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut